Ciutadans demana que s'incrementi en com a 'mínim un 50%' el pressupost destinat a l'FP

El grup municipal portarà al ple una moció perquè el Departament d’Educació fomenti la Formació Professional a Mollet

Política

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Mollet del Vallés presentarà una moció en el proper ple per fomentar la Formació (FP) i la Formació Professional Dual en el municipi. En el text demanen que l'Ajuntament de Mollet insti al Departament d’Educació a desenvolupar les accions necessàries “per a la informació, orientació i assessorament professional i laboral” als centres escolars, famílies i alumnes “per garantir la igualtat en l'accés a la informació de l'oferta d'FP”. 

També consideren que cal “avaluar les necessitats del municipi” així com “analitzar l'oferta d'FP per ampliar-la amb la participació del teixit empresarial, els sectors productius, els serveis d'ocupació i els centres d'FP” per “establir el màxim de sinergies”, afirma Iván Garrido, regidor de Cs.

La iniciativa taronja també proposa un “increment mínim del 50%” de la quantia anual actual destinada a la Formació Professional en els pressupostos de la Generalitat pel 2022. A més, la moció insta a col·laborar amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), a “ajudar les microempreses i les PIMES a participar” en aquest tipus de formació i a “incrementar progressivament l'oferta de Programes de Formació i Inserció (PFI)”.

Finalment, la moció de Cs planteja facilitar la inserció en la Formació Dual de “persones amb dificultats per accedir al mercat laboral” com els alumnes “aturats majors de 45 anys” i els que tenen “necessitats educatives especials” estudiant la bonificació d'un percentatge de la remuneració mensual.

Edicions locals