Mollet inicia una prova pilot per instal·lar abeuradors per a gossos en fonts de la ciutat

La iniciativa sorgeix de la proposta que va fer fa dos anys el col·lectiu Mollet Opina i que Cs va traslladar als pressupostos municipals

Societat

Mollet inicia una prova pilot per instal·lar abeuradors per a gossos en fonts de la ciutat
Mollet inicia una prova pilot per instal·lar abeuradors per a gossos en fonts de la ciutat

L’Ajuntament de Mollet ha instal·lat abeuradors per a gossos en tres fonts situades al Parc dels Colors, al carrer Puntaires i a l’Skate Park. Es tracta d’una prova pilot per determinar si aquests abeuradors es poden anar afegint a la resta de fonts de la ciutat que no són duals, és a dir, que estan dissenyades només per a l’ús de persones.

La ciutat disposa actualment de vuit fonts amb una aixeta superior per a les persones i una aixeta inferior per omplir l’abeurador de mascotes instal·lat ja de fàbrica. La resta de fonts, però, no tenen aquest sistema i requeririen que s'hi instal·lés un abeurador extern.

La regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, ha explicat que l’objectiu és “valorar l’ampliació de punts d’aigua per a gossos a Mollet” i d’aquesta manera “fer que la ciutat sigui més amable per les persones amb gos i pels mateixos gossos”.

A banda de la prova pilot, l’Ajuntament té en previsió la instal·lació de tres noves fonts duals al parc Rafael Alberti, la plaça de Can Borrell i la masia de Can Flequer.

Satisfacció dels proposants

La instal·lació de fonts adaptades per a gossos és una proposta que sorgeix del col·lectiu Mollet Opina, que fa dos anys va presentar al grup municipal de Ciutadans Mollet (Cs) la proposta perquè la presentés al ple municipal. Per la seva part, Cs ha celebrat que s'hagi donat compliment a la iniciativa que es va incloure als pressupostos municipals de l'any 2021.

El portaveu de Cs, Iván Garrido, apunta que la formació taronja està "treballant diàriament per ser útil als ciutadans, presentant propostes necessàries i realitzables. En aquest sentit aniran enfocades nostres propostes per a les ordenances fiscals i els pressupostos municipals", diu Garrido, qui ha agraït la col·laboració amb l'entitat Mollet Opina, que els va fer arribar la problemàtica existent. Per la seva part, des de Mollet Opina consideren que "aquest èxit confirma que treballant en un objectiu clar, amb una bona base i utilitzant el més comú dels sentits es poden millorar moltes coses per als nostres animals".

Edicions locals