Kevin Fernández: 'La mort del Samuel em va moure a crear l'associació'

El pròxim 18 d'octubre es presentarà al centre cívic l'Era, SeMsefiltres, la nova associació LGTBIQ+ de Mollet

Societat

Kevin Fernández: 'La mort del Samuel em va moure a crear l'associació'
Kevin Fernández: 'La mort del Samuel em va moure a crear l'associació'

El pròxim 18 d'octubre es presentarà al centre cívic l'Era de Mollet la nova associació LGTBIQ+, SeMsefiltres, impulsada pel Kevin Fernández i quatre joves molletans més: el Jonattan Pino, el Víctor Molina, la Jenifer Burdalo i el Juan Parrilla.

La mort a cops del jove de 24 anys, Samuel Luiz, per la seva orientació sexual a prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya aquest estiu va impulsar al Kevin Fernàndez a crear  a Mollet l'associació LGTBIQ+ SeMsefiltres: "Em va impactar moltíssim  la seva mort i que cada vegada hi hagi més agressions d'aquest tipus, i a més a més que es tolerin i que es fomenti l'odi", comenta el Kevin.  

A partir d'aquí, el Kevin amb la col·laboració de quatre companys i amics de Mollet es va posar en contacte amb l'Ajuntament per constituir l'associació.

Lluita contra la LGTBI-fòbia

L'entitat comença amb la missió de sensibilitzar i visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+, però també amb l'objectiu de lluitar contra la LGTBI-fòbia: "Per això som SeMsefiltres, perquè no tenim pèls a la llengua. Nosaltres no ens hem de posar màscares, són ells els que es posen màscares per insultar-nos i generar odi i cal acabar amb aquesta xacra", expressa el president de la nova associació que té com a lema "Som, volem, sentim, actuem i vivim sense filtres".

Segons Fernández, el col·lectiu està en un moment "vulnerable" i des de l'associació ja han començat a teixir una xarxa amb diferents entitats,  com la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) i Stop Sida així com altres associacions i entitats locals: "Volem sobretot motivar els joves, que són potser els més vulnerables i intentar que tothom pugui complir els seus somnis". Tot i que encara no s'ha presentat oficialment, SeMsefiltres ja ha generat expectació a les xarxes i ha rebut, fins i tot, propostes de col·laboració de persones a nivell individual.

Edicions locals