Mollet posa en marxa l'Oficina d'Orientació Jove per lluitar contra l'abandonament escolar

El servei oferirà assessorament als joves en matèria d'educació i laboral

Societat

Mollet posa en marxa l'Oficina d'Orientació Jove per lluitar contra l'abandonament escolar
Mollet posa en marxa l'Oficina d'Orientació Jove per lluitar contra l'abandonament escolar | Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa la nova Oficina d’Orientació Jove a les instal·lacions del Mollet Hub. Aquest espai serà la finestreta única per accedir a la informació i els serveis d'orientació en matèria d’educació i laboral, entre d'altres. Aquesta oficina també oferirà acompanyament a alumnes i famílies i treballarà en un programa pilot contra l'abandonament escolar.

Segons l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, es tracta d’un projecte "vital per la pròpia ciutat", amb el qual "Mollet lluitarà contra l’absentisme i el fracàs escolar". L’alcalde, conscient dels fracassos que es produeixen sovint per manca d’orientació ha afegit: "Creiem que no es pot demanar més als centres educatius amb els recursos que tenen, d’aquí la importància que les administracions aboquem recursos per reforçar, sumar i complementar".
 
Per la seva banda, el regidor d’Educació, Raúl Broto, ha definit el nou servei com una "finestreta única per resoldre dubtes dels àmbits educatiu i laboral, i més endavant també sobre qüestions relacionades amb l’habitatge, els viatges o l’atenció psicosocial".
 
“Volem oferir un servei general, un paraigua pels joves. Des d’aquí s’orientarà també les famílies”, ha explicat el regidor de Joventut, Juan Torrecilla. “Complim un dels grans compromisos del Pla Local de Joventut, millorar l’orientació de la joventut de Mollet. A més que consolida al Mollet Hub com el seu equipament de referència.”, ha explicat.

Servei d’Orientació d’àmbit comunitari

L’Oficina disposarà del Servei d’orientació d’àmbit comunitari, també de nova creació, que oferirà acompanyament a alumnes i famílies i crearà itineraris educatius de caràcter no formal, relacionats amb l’esport o el lleure. És un servei que funcionarà els dimecres de 9 h a 13 h i de 16 h a 18 h amb cita prèvia al telèfon 93 56351 25 o a través del correu [email protected]  
 
El Servei d’orientació, que s’emmarca dins del Pla educatiu d’entorn,  també atendrà casos derivats dels centres d’ensenyament de la ciutat, relacionats amb l’absentisme escolar o l’acolliment de famílies nouvingudes. "La idea és fomentar l’atenció individualitzada per aquells alumnes que ho necessitin", afegia el regidor Raúl Broto.

Mollet, ciutat escollida pel projecte NOE

En aquesta línia, Mollet ha estat una de les 5 ciutats escollides per la Diputació de Barcelona per portar a terme la prova pilot del programa Noves Oportunitats Educatives (NOE), dedicat a combatre el fracàs escolar. La Diputació està creant una eina per poder obtenir dades fiables d'abandonament escolar. Un cop recollides, la nova oficina farà una diagnosi de la situació real de la ciutat i impulsarà  accions per combatre aquesta problemàtica.

Edicions locals