L'Ajuntament de Mollet instal·la al parc de Lluís Companys una placa en record a l'exalcalde Josep Fortuny

L'acte es va fer coincidir amb la celebració del 81è aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat

Política

L'alcalde de Mollet amb la família de l'exalcalde Josep Fortuny, afusellat l'any 1939
L'alcalde de Mollet amb la família de l'exalcalde Josep Fortuny, afusellat l'any 1939

L'Ajuntament de Mollet ha instal·lat al parc de Lluís Companys una placa en record a l'exalcalde molletà, Josep Fortuny i Torrents afusellat per la dictadura franquista al camp de la Bota de Barcelona el 16 de juliol de 1939. L'acte es va celebrar divendres, coincidint amb el 81è aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys.

Fortuny va ser regidor de l'Ajuntament de Mollet des de l'any 1931 i alcalde de la ciutat des del 10 de febrer del 1937 fins al 5 de juny de 1938 quan va deixar l'alcaldia per incorporar-se a l'exèrcit republicà de l'aire, es va exiliar i en tornar va ser detingut i traslladat a la presó Model de Barcelona, sent assassinat el 16 de juliol de 1939.

L'acte va començar amb la descoberta de la placa a càrrec de l'alcalde Josep Monràs i el president de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny, qui donava les gràcies al consistori per aquest homenatge: "Agrair molt especialment a l'Ajuntament de Mollet l'atenció que ha tingut en instal·lar una placa en memòria del meu pare, Josep Fortuny, assassinat arran de les denúncies que hi va haver per part del capellà del poble i de l'alcalde que hi havia durant l'any 1939", deia Fortuny en la clausura del seu discurs.

"Les persones s'obliden quan algú no s'encarrega de seguir-les recordant i nosaltres tenim la clara voluntat de seguir-les recordant. Treballarem per la llibertat, per la democràcia i la pau", assenyalava l'alcalde Josep Monràs, qui també va voler recordar durant el seu discurs "a totes les dones que també van patir les situacions ferotges del feixisme en les seves carns i amb les seves famílies i que tot i ser anònimes van tenir la fortalesa de tirar endavant", deia el batlle.

Ofrena floral al monument de Lluís Companys

L'acte, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Mollet i l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, va comptar amb la tradicional ofrena floral al monument de Lluís Companys, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament.

En aquest homenatge va participar la corporació municipal i els portaveus dels diferents grups municipals. També l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; el síndic personer; el Casal Cultural; el Centro Cultural Andaluz; el Club Futbol Mollet Unió Esportiva; Esquerra Unida i Alternativa Comunistes de Mollet; el grup municipal Ara Mollet ERC-MES; el grup municipal Junts per Mollet PDeCAT; el grup municipal Podem Mollet; Mollet en Comú; Òmnium Cultural; el Partit Demòcrata PDeCAT i el Partit dels Socialistes de Catalunya i Joventut Socialista. En l'homenatge també s'hi va adherir la plataforma Mollet per la Tercera República.

 

 

Edicions locals