L'Ajuntament forma voluntaris per esterilitzar els gats de les colònies de Mollet

Entre el 2016 i el 2020, s'han esterilitzat un total de 236 gats en el marc del Programa de gats de carrer

Societat

L'Ajuntament de Mollet ha format una quarantena de persones voluntàries perquè col·laborin en les tasques d'esterilització dels gats de les colònies de Mollet.

El Centre Cultural la Marineta va acollir el passat dissabte una formació adreçada a les persones voluntàries de les colònies de gats de Mollet, amb l’assistència de 42 persones. És una activitat inclosa en el Programa de gats de carrer, que l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu d’esterilitzar els felins i tornar-los a la colònia. Entre el 2016 i el 2020, un total de 236 gats han estat esterilitzats en el marc d’aquesta iniciativa.

La sessió va incidir en la metodologia CER: capturar, esterilitzar i retornar. Els voluntaris han de capturar el gat i portar-lo a veterinaris de la ciutat per procedir a l’esterilització. Un cop operat, el veterinari fa una marca a l’orella de l’animal per identificar-lo com un gat de carrer i ja esterilitzat. L’Ajuntament finança les operacions.

La sessió també va centrar-se en la importància de mantenir la higiene i la salubritat de les colònies. Per això, els gats s’han d’alimentar amb pinso sec i no humit per evitar atraure rosegadors i l’aigua per beure ha d’estar neta i s’ha de renovar sovint.

La formació portava per títol Gestió integral de colònies felines i va ser impartida per l’entitat FdCATS, dedicada al benestar dels gats de carrer, en col·laboració amb l’entitat Red Solidaria Proanimal. Es tracta de la segona formació de voluntaris que es fa en el marc d’aquest programa. La primera va ser l’any 2016, amb l’inici del projecte.

La regidora de Respecte animal, Núria Muñoz, assenyala que “cal seguir avançant en la gestió ètica de les colònies felines i d’aquesta manera millorar el benestar d’aquests animals així com la convivència amb els veïns per evitar molèsties”.

Per la seva banda, la presidenta de FdCATS, Agnès Dufau - Premi Internacional de benestar felí - reivindica “la importància de la formació per a la cura adequada dels gats i felicita l’Ajuntament per la col·laboració amb els voluntaris i les entitats com Red Solidaria per desenvolupar mètodes ètics de control de la població felina”.

Edicions locals