Brian Bartés: 'Amb la segona detenció vaig arribar a la conclusió que em volien posar a la presó'

Una seixantena de persones es van manifestar dissabte a Mollet en suport al molletà, qui s'enfronta a 9 anys i 3 mesos de presó

Política

Brian Bartés: 'Amb la segona detenció vaig arribar a la conclusió que em volien posar a la presó'
Brian Bartés: 'Amb la segona detenció vaig arribar a la conclusió que em volien posar a la presó'

Amb crits de No estàs sol, una seixantena de persones es van concentrar aquest dissabte davant dels jutjats de Mollet per donar suport al Brian Bartés i demanar la seva absolució. El jove molletà de 22 anys s'enfronta a un total de 9 anys i 3 mesos de presó per haver participat en dos actes de protesta de l'1-O. 

Bartés que fins al moment, només coneixia les acusacions d'una de les causes - la convocatòria de Tsunami Democràtic al Camp Nou, el 18 de desembre del 2019 - donava a conèixer aquest dissabte les penes del segon procediment judicial obert contra ell - la convocatòria del Consell de Ministres del 21 de desembre del 2018 -: "M'estan acusant d'atemptat contra l'autoritat, em demanen 6 anys de presó. Estem parlant de 6 anys, més els 3 anys i 3 mesos anteriors", explicava el molletà, tot demanant el "màxim de suport possible" per afrontar el judici per la primera causa, que tindrà lloc el 18 de gener.

Amb tot, el jove acusat qui va dir sentir-se més fort i es va mostrar agraït pel suport rebut fins ara, explicava que les dues causes li han "condicionat el dia a dia", que després de la primera detenció no es veia "capaç de tirar endavant" i que arran de la segona detenció "vaig arribar a la conclusió que em volien posar a la presó".

La defensa denuncia "enganys" en la segona detenció 

Durant l'acte, el molletà va estar acompanyat de la seva advocada d'Alerta Solidària, Norma Pedemonte, qui alertava als presents: "Avui estem aquí un cop més per anunciar la repressió de l'Estat espanyol amb les seves múltiples formes que mai cessa, ni amb el Brian ni amb tantes d'altres", deia l'advocada.

Segons Pedemonte, en la segona detenció del Brian: "Vam presentar un Habeas Corpus atenent a què els motius que ens havien informat de la seva detenció no concordaven i finalment va resultar que ens havien enganyat i que la detenció era per un altre motiu i així va començar aquest procediment judicial, amb enganys, atestats que no tenien cap tipus de rellevància i que finalment han acabat construint un relat que acaba amb aquesta petició de 6 anys de presó", assenyalava Pedemonte.

El Brian s'enfronta per aquesta segona causa a una petició de 6 anys de presó per un delicte de desordres públics i per un delicte d'atemptat i una pena multa d'1 mes i 10 dies per unes suposades lesions lleus: "Sorprèn que se l'acusi de lesions quan per exemple cap de les conductes que se li atribueix comporta agredir a cap agent de la policia. L'acusen de les lesions que produeix a un policia, però no d'haver agredit a un policia", asseverava la defensa del Brian.

El judici del 18 de gener

Així mateix, l'advocada indicava que en funció del resultat del primer judici sobre la presumpta participació del Brian als aldarulls del Camp Nou que se celebrarà el pròxim 18 de gener, treballaran el segon cas i recordava que la Generalitat finalment no exercirà d'acusació: "Aquesta causa va ser impulsada per la Generalitat, tot i que ara el mosso d’esquadra ha decidit contractar un advocat perquè no confia en la Generalitat".

Per aquest cas la Fiscalia li demana la pena de dos anys de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, dos mesos de pena multa per un delicte greu de lesions i 500 euros per reparar danys. Mentre que la Generalitat demanava 15 mesos de presó per desordres públics, 9 mesos més pel delicte d'atemptat contra l'autoritat i 45 dies de pena multa per lesions.

L'advocada també avançava que si no aconsegueixen l'absolució del Brian, estan disposats a recórrer "fins on faci falta".

L'acte de dissabte va cloure amb una manifestació que va començar als Jutjats de Mollet i va acabar amb la celebració d'un vermut solidari al centre de Mollet. Una vintena d'entitats i partits polítics hi van donar suport. 

 

Edicions locals