Territori instal·larà plaques fotovoltaiques a l'espai alliberat dels peatges de la C-33 i la C-32

El projecte permetrà un estalvi anual de 5.000 tones de CO2, equiparable a treure 2.800 vehicles diaris dels accessos a Barcelona

Societat

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró
El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró | ANC / Jordi Pujolar

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dilluns que el Govern impulsarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’espai alliberat de les quatre àrees de peatge de la C-32 nord i la C-33 per a generar energia verda. Puigneró ho ha explicat a Vilassar de Dalt, on aquest matí han quedat alliberats els tres carrils centrals de l’autopista, alhora que a la zona de peatge de Mollet del Vallès. 

"El Govern de Catalunya té un ferm compromís en la lluita contra el canvi climàtic i això vol dir la reducció de les emissions de CO2 i fer-ho precisament en aquell àmbit on la majoria de països té les principals emissions, que és el trànsit rodat; a Catalunya, el 40% de les emissions provenen del trànsit", ha remarcat el vicepresident.

Les noves plantes fotovoltaiques ocuparan una superfície total d'11 hectàrees, equiparable a 11 camps de futbol, i generaran uns 20.000 MWh d’energia a l’any, que correspon aproximadament a la que consumeix la xarxa de carreteres gestionades directament per la Generalitat.

Les zones de peatge de Vilassar, Arenys de Mar, Santa Susanna i Mollet del Vallès tenen un gran potencial fotovoltaic donades les seves condicions de terreny pla i bona radiació solar. L’energia generada permetrà fer autosuficient la xarxa viària de la Generalitat i s’estudiarà dedicar un possible excedent a la instal·lació d’electrolineres - estacions de càrrega de vehicles elèctrics - i altres usos.

"Si veiem que tenim excedent energètic, en el pla d'estudi, posarem electrolineres en aquests quatre punts per tal d'abastir aquells cotxes elèctrics que necessitin energia per proveir el seu dipòsit", deia Puigneró.

El projecte es redactarà durant l’any que ve i les plaques estaran instal·lades el 2023. Serà en la redacció d’aquest projecte que s’analitzarà la compatibilitat amb altres usos de l’espai com la implantació de park and ride.

Es calcula que el projecte pot generar un estalvi de 5.000 tones de CO2 anualment. Aquesta xifra és equiparable a treure 2.800 vehicles diaris dels accessos a Barcelona. La inversió prevista és de 8,5 MEUR.

Alliberament dels peatges

Un cop finalitzada la concessió de la C-32 nord i de la C-33, el Departament està executant els treballs per a desmuntar les cabines i adequar els espais centrals en les zones de peatge, que es troben en la seva fase final. Així, i tal com s’havia anunciat, avui s’han alliberat els tres carrils per sentit del tronc de l’autopista a les àrees de Vilassar i de Mollet del Vallès i durant la primera quinzena de novembre quedaran alliberats els de Santa Susanna i Arenys.

Aquestes actuacions tenen un pressupost d’uns 5 MEUR, dins del contracte de manteniment d’aquestes vies, adjudicat per 8,4 MEUR el 31 d’agost passat, dia de la finalització de les concessions.

Per altra banda, el conseller qui s'ha congratulat de l'alliberament aquest dilluns dels peatges de Mollet i Villassar, ha lamentat que l'Estat encara no hagi començat les obres per desmantellar les infraestructures de peatge de l'AP-7 i l'AP-2. 

 

Edicions locals