Dolors Sabater (CUP): 'El projecte del Calderí va en contra del que s'ha de fer en un moment d'emergència climàtica'

La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha visitat Mollet per donar suport a la lluita contra el projecte del nou barri

Dolors Sabater (CUP): 'El projecte del Calderí va en contra del que s'ha de fer en un moment d'emergència climàtica'
Dolors Sabater (CUP): 'El projecte del Calderí va en contra del que s'ha de fer en un moment d'emergència climàtica'

La presidenta de la CUP al Parlament de Catalunya, Dolors Sabater, ha donat el seu suport al moviment social que vol evitar la urbanització del nou barri del Calderí. En una visita aquest dimarts a Mollet, Sabater ha considerat que el projecte és "la mostra d'una acció municipal que va absolutament en contra del que s'ha de fer en situació d'emergència climàtica".

Sabater ha destacat la necessitat de preservar els espais agrícoles i naturals en un context de canvi climàtic i, alhora, ha recalcat la importància de la sobirania alimentària. "Amb el confinament hem vist com patíem dificultat en els subministraments i la importància de la producció i abastiment d'aliments sigui de proximitat", ha assegurat. "És un contrasentit que tiri endavant un pla com aquest que el que vol és construir més habitatge destruint terreny agrícola", deia.

Sobre l'argument del govern local d'urbanitzar el barri per donar resposta a la demanda d'habitatge social, Sabater considera que abans caldria activar i rehabilitar el parc d'habitatge existent. "És una excusa èticament molt reprovable al servei de l'especulació urbanística perquè el municipi pot fer moltes altres coses per recuperar habitatge, que no ha de passar per construir i destruir terreny agrícola", ha assegurat.

Segons explicava Sabater, les iniciatives parlamentàries que es promouen des de l'espai polític de la CUP volen promoure la protecció de la ramaderia i l'agricultura de petites explotacions i la protecció del paisatge. "Estem en aquesta batalla al país i no podem permetre que en un municipi es faci això que es pretén fer al Calderí. La política de país ha d'estar vinculada a les lluites a nivell municipals i que en aquest cas entronca amb la lluita de fa anys per salvar Gallecs", ha dit.

Sobre el cas concret del Calderí, Sabater ha explicat que la CUP haurà d'estudiar haurem d'estudiar "de quina manera podem posar l'acció parlamentària al servei d'aquesta lluita". La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha apuntat també la responsabilitat que el Consorci de la Zona Franca, com un dels principals propietaris del terreny del Calderí, té sobre el projecte i ha recordat que un dels acords que tenia el govern de l'Estat amb ERC quan va donar suport als pressupostos de 2020 és que la Generalitat tingués presència en aquest consorci, "cosa que de moment no ha passat", ha conclòs.

Des de la CUP, també han posat en valor el Calderí que consideren "l'últim pulmó que ens queda tocant a la ciutat per poder netejar l'aire i abaixar els índexs de contaminació", deia Mercè Solé.

Per la seva part, el representant de la CUP a Mollet, Txus Carrasco, i membre de la plataforma Salvem El Calderí, reiterava els "perills" de construir el futur barri "en una zona altament inundable i a tocar d'una empresa química, amb el risc que això pot suposar", ha explicat.

Edicions locals