Alexis Serra: 'Fa anys que les taxes d'atur són alarmants entre el jovent i des del Govern hem de poder fer molt més'

El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat va participar aquest dimarts en una tertúlia amb joves molletans organitzada per Junts Mollet

Política

Alexis Serra i Carme Olaria, durant la tertúlia amb jovent de Mollet organitzada aquest dimarts a la Marineta
Alexis Serra i Carme Olaria, durant la tertúlia amb jovent de Mollet organitzada aquest dimarts a la Marineta

El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Alexis Serra, va participar aquest dimarts a la tarda, al Centre Cultural la Marineta, en la tertúlia Què vol el jovent?, organitzada per l'agrupació local de Junts Mollet. Una trobada celebrada amb la finalitat de "sacsejar consciències" entre la gent jove i fer "escolta activa" de cara a desenvolupar polítiques per aquest col·lectiu.

"La tertúlia que hem preparat és el primer pas d'un gran projecte cap al jovent de la ciutat, per entendre'ns, per conèixer-nos i saber quines problemàtiques tenen", explicava la responsable de política municipal de Junts Mollet, Carme Olaria, qui afegia que "la veu del jovent és el futur de molts projectes, un futur de país i de ciutat, i evidentment des de Junts volem col·laborar perquè això es dugui a terme", plantejava.

Mentre que el secretari d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat assegurava que en aquest sentit hi ha "molts reptes" a dur a terme i admetia que un dels principals és el de millorar l'ocupació: "Fa uns quants anys que les taxes d'atur són alarmants entre la gent jove i és cert que des dels poder públics hem de poder fer molt més, tot i que el grau d'incidència és limitat".

Serra recordava projectes com els de garantia juvenil, amb grans dotacions pressupostàries perquè les empreses tinguin incentius per contractar a persones menors de 30 anys. Però tot i afirmar que "el mercat laboral també ha de mirar molt més a la gent jove", plantejava que aquest temps de pandèmia és "un bon moment per escoltar l'opinió dels joves".

"La gent jove és i ha de ser molt crítica i nosaltres hem d'entomar les crítiques com un repte per fer les polítiques de transformació que hem de desenvolupar des de la Generalitat", indicava Serra mentre assenyalava que de cara a l'any que ve el Govern preveu tenir enllestit un nou Pla Nacional de Joventut, el qual considera que serà "un bon instrument per poder donar resposta a les necessitats del jovent".

 

 

 

Edicions locals