Salvem el Calderí convoca una manifestació contra la urbanització de l'espai agrícola

El Casal divendres acollirà una xerrada de l'ecologista Jaume Grau sobre el cas del Calderí

Societat

Salvem el Calderí convoca una manifestació contra la urbanització de l'espai agrícola
Salvem el Calderí convoca una manifestació contra la urbanització de l'espai agrícola

La lluita contra la urbanització del Calderí arribarà diumenge a un dels seus punts àlgids amb una mobilització popular de rebuig al projecte que pretén construir un nou barri a l'espai agrícola.

La Plataforma Salvem el Calderí, que aglutina partits, com Ara Mollet ERC, Mollet en Comú, la CUP, Junts Mollet, Comunistes Mollet i Poble Lliure, i entitats ecologistes i socials, organitza diumenge una manifestació que sortirà a les 10.30 h des de la plaça Catalunya, s'endinsarà en els camins de l'espai amenaçat, i acabarà davant l'edifici de l'Ajuntament.

"És una lluita molt transversal, però amb un objectiu comú que és pensar l'espai en benefici de la salut de les persones, en contra d'un projecte destructiu que hipoteca el futur de les futures generacions cremant l'últim cartutx d'espai verd vinculat a la trama urbana", diuen des de la plataforma.

Amb aquesta mobilització es vol donar a conèixer la lluita a la ciutadania, després d'haver obert un altre front, el judicial, amb la presentació d'un contenciós administratiu contra el projecte davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Xerrada al Casal

D'altra banda, i per escalfar motors, el Casal acull divendres (18.15 h) la xerrada Urbanisme i canvi climàtic: una història de por, a càrrec de Jaume Grau, biòleg i membre d'Ecologistes en Acció. En la conferència es parlarà de l'impacte del creixement urbanístic i la seva contribució a la crisi climàtica i com es relaciona amb la biodiversitat. També es tractarà el cas concret del projecte d'urbanització del Calderí.

Edicions locals