Centenars de molletans surten al carrer en defensa del Calderí

Durant la marxa també es van veure reivindicacions per preservar l'espai natural de Gallecs i en contra de la urbanització del barri de Santa Rosa

Societat

La manifestació es va celebrar diumenge i va sortit de la plaça Catalunya de Mollet
La manifestació es va celebrar diumenge i va sortit de la plaça Catalunya de Mollet | A. Mir

Coincidint amb la cimera mundial del clima 2021 a Glasgow, més de 350 molletans i molletanes van sortir aquest diumenge, dia 7 de novembre, al carrer en defensa del Calderí.

"Sortim avui per denunciar que el Calderí no es toca, que no volem un nou macrobarri per a més de 4.000 persones, que no volem més ciment, més asfalt i més contaminació i que cal defensar els espais agrícoles, en un context de canvi climàtic tan brutal com el que vivim", deia Txus Carrasco, portaveu de la Plataforma Salvem El Calderí, encarregada d'organitzar la jornada. 

Segons Carrasco, una manifestació que es va celebrar amb l'objectiu de "reivindicar el dret del poble a decidir el futur de la seva ciutat d'una manera participativa i per denunciar que això no s'ha fet en el cas de la modificació puntual del Calderí, en la qual s'ha negat a la gent a opinar i a repensar aquest espai en clau més sostenible", deia el portaveu de la Plataforma molletana qui afegia que "en aquesta lluita per salvar El Calderí ens hi va la salut i ens hi va la vida".

La manifestació seguida per entitats, famílies i representants polítics d'Ara Mollet ERC, Mollet en Comú, Junts Mollet, Comunistes Mollet i la CUP va començar a les 10.30 h a la plaça Catalunya de Mollet. Un recorregut que va arribar fins als terrenys del Calderí i que va posar el seu punt final davant l'Ajuntament on es van fer els parlaments.

Clam per preservar els espais verds

Durant la marxa, on es van poder llegir consignes com "Sense natura no hi ha agricultura", "Per la salut i la vida" o "Més enciams i menys totxos", també es van veure reivindicacions per preservar l'espai natural de Gallecs i en contra de la urbanització del barri de Santa Rosa. Perquè, com deia el portaveu de la Plataforma Salvem el Calderí: "No és una lluita de Mollet i del Baix Vallès, és una lluita del país sencer. El que està passant a Mollet amb el Calderí està passant en multitud de llocs a Catalunya, amb projectes molt similars. Es repeteixen els esquemes i els missatges dels poders i també la lluita de la gent", concloïa Carrasco.

Edicions locals