Mollet signa la declaració de Glasgow sobre alimentació i clima

És una de les cent ciutats d'arreu del món que s'han compromès a abordar l’emergència climàtica a través de polítiques alimentàries integrades

Societat

Mollet del Vallès és una de les 100 ciutats d’arreu del món que ha signat la Declaració de Glasgow sobre Alimentació i Clima comprometent-se a abordar l’emergència climàtica a través de polítiques alimentàries integrades.

Aquesta Declaració s’ha presentat en el marc de la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP26) a Glasgow.

La Declaració de Glasgow és un compromís dels governs locals i regionals per fer front a l'emergència climàtica mitjançant la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels sistemes alimentaris urbans i regionals i amb polítiques alimentàries integrades. La declaració també fa una crida als governs nacionals perquè actuïn i donin suport a la feina que s’ha dut a terme des de les ciutats durant els darrers anys.

Un dels requisits que havien de complir les ciutats per signar aquesta Declaració és tenir polítiques i estratègies alimentàries, haver participat en conferències nacionals i internacionals, i disposar de bones pràctiques a nivell local.

En aquest sentit, Mollet del Vallès ha presentat les seves credencials com a participant en diferents projectes europeus, com ara  Diet for a Green Planet o Agri-Urban, per la seva participació durant aquest any, en el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària de Milà (Barcelona) o al All Places Matter: Territorial Agenda in Practice de Maribor, Eslovènia,  i la seva assistència al Congrés Nacional de Medi Ambient (Madrid) o a les jornades sobre Alimentació i Ciutat organitzades pel punt Nacional d’Urbact (A Coruña). 

Segons l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “Mollet fa temps que ha demostrat amb fets el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic, i en aquest sentit, tenim molt clar que l’alimentació sostenible, com demanem amb aquesta declaració, s’ha de situar en el centre de la resposta global davant l’emergència climàtica”.

Per la seva banda, el regidor responsable del Programa Estratègic Transversal Ciutat Educadora, Cívica i Saludable, Raúl Broto, ha recordat que “des del món local s’estan adoptant moltes polítiques i estratègies alimentàries integrades per reduir la petjada ambiental i ecològica que provoca l’alimentació, i des de Mollet ja fa temps que treballem en aquesta línia com es va posar de manifest quan ens vam convertir en el primer municipi de Catalunya en tenir una política alimentària pròpia o amb la nostra Estratègia Municipal d’Alimentació i Salut”.  

Edicions locals