Mollet rep un premi per no registrar accidents mortals de trànsit al seu nucli urbà

Ha estat distingit amb la Categoria d’or de la II edició dels Premis ‘Educa Ciudad Zero’

Societat

| S.C.

L’Associació Internacional de Professionals per a la Seguretat Vial (AIPSEV) ha atorgat a l'Ajuntament de Mollet el premi en la Categoria d’or de la II edició dels Premis ‘Educa Ciudad Zero’ per no haver registrat cap accident de trànsit mortal al nucli urbà entre els anys 2019 i 2020.

Mollet del Vallès és l’únic municipi de l’Estat que ha estat distingit amb el guardó en la categoria d'or, que reben les ciutats de més de 50.000 habitants que no hagin patit cap accident de trànsit mortal al nucli urbà en els últims dos anys i que durant almenys els últims tres anys hagin portat a terme polítiques de prevenció i educació viaria. En aquest sentit, Mollet, on fa 14 anys que no hi ha cap víctima mortal per accident al nucli urbà, fa més de tres dècades que imparteix educació viària a tots els centres d’ensenyament de la ciutat i organitza campanyes de prevenció. Al parc infantil de trànsit de Can Mulà s’imparteixen classes d’educació viaria des de fa 40 anys.

L’entrega del guardó es farà durant el III Congrés internacional de Professionals per a la Seguretat i Educació Viària, que Mollet acollirà durant la setmana vinent. Mollet ja va rebre aquest reconeixement en la primera edició, celebrada l’any 2019.

La Categoria de plata s’atorga a ciutats que compleixen aquests mateixos requisits, però que no han patit cap accident mortal de trànsit en un dels últims dos anys. En aquest cas, les ciutats reconegudes en aquesta edició són Fuenlabrada, Albacete, Ferrol i Santa Lucía de Trajana.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha afirmat que “és un honor per Mollet rebre de nou aquest guardó” i ha agraït a AIPSEV “el reconeixement a la bona feina que s’ha fet i es fa a la ciutat per conscienciar i evitar accidents de trànsit”. En aquest sentit, ha recordat que “Mollet va ser la primera ciutat de Catalunya i de les primeres d’Espanya en ser Ciutat 30 a tot el nucli urbà”. “Reconeixements com aquests ens animen a continuar en la mateixa línia i a treballar per mantenir la xifra de zero accidents mortals”, ha conclòs.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Mobilitat, Juan José Baños, ha afegit que aquest “és un reconeixement a la ciutat i a la bona tasca que fan els agents de la Policia Municipal” i ha posat en valor la feina que es fa a Mollet “en favor de la prevenció dels accidents i l’educació viària”.

Entrega de premis, al CIPSEVI

L’entrega de premis se celebrarà el pròxim dimarts 16 de novembre al Mercat Vell, durant la jornada inaugural del III Congrés internacional de Professionals para la Seguretat i Educació Viària (CIPSEVI).

El certamen reunirà una setantena de ponents d’arreu del món que debatran i exposaran experiències sobre la prevenció, l’educació viaria o l’atenció a les víctimes.

El Congrés se celebrarà a Mollet fins al divendres 19 de novembre. La jornada inaugural i la clausura es faran al Mercat Vell i es podran veure a través de reproducció en línia a temps real. La resta de dies seran ponències que es podran seguir en línia.

El lema d’aquesta edició serà Ciutats per a les persones. Es preveu la inscripció de més de 3.000 professionals d’arreu del món de la seguretat i la mobilitat. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de www.cipseviprofesional.com.

Edicions locals