La fiscalia manté la petició de 5 anys de presó pel molletà jutjat entre els '9 de Lledoners'

La Generalitat, que exercia d'acusació particular, ha rebaixat el delicte de lesions greus a lleus

Societat

 La fiscalia manté la petició de 5 anys de presó pel molletà jutjat entre els '9 de Lledoners'
 La fiscalia manté la petició de 5 anys de presó pel molletà jutjat entre els '9 de Lledoners' | ACN/ Gemma Aleman

ACN

El penal 1 de Manresa absoldrà sis dels nou acusats del cas conegut com a '9 de Lledoners'. En la darrera jornada del judici, la fiscalia va retirar el delicte de desordres públics per a sis dels encausats, pels quals demanava una pena de tres anys de presó. Per contra, però, va mantenir els delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, desordres públics i va rebaixar el de lesions greus a lleus per als altres tres, un d'ells veí de Mollet. En total, demana 5 anys de presó i una multa de 1.080 euros. 

Per contra, les defenses dels tres encausats que segueixen acusats en demanen l'absolució. A la sortida dels Jutjats de Manresa, dimecres passat, Josep Rosell, advocat d'un dels acusats, confiava en el fet que la magistrada del Penal 1 absolgui al seu client, encara que no descartava arribar a instàncies superiors en cas que no sigui així. "Cap prova els incrimina", va recalcar, tot assegurant que "una persona no pot ser condemnada només per la declaració d'un agent i més si aquest és part del procés". També la Teresa Rosell, lletrada d'un altre dels acusats, es mostrava confiada en el fet que arribi una sentència "justa i basada en el principi de presumpció d'innocència",

Per la seva part, David Aranda, advocat del tercer dels acusats, lamentava que el que s'ha jutjat ha estat "el dret a mobilització i a la llibertat d'expressió". "Ha estat un judici esperpèntic, amb els mossos amb memòria selectiva... malauradament se'ls ha jutjat per estar només en un lloc en un moment determinat", es va queixar.

Els '9 de Lledoners' neguen els fets

En la segona sessió del judici, que es va celebrar dimecres passat, els '9 de Lledoners van respondre a les preguntes de la fiscalia i de la defensa. No a les de l'acusació particular de la Generalitat, per desig exprés dels mateixos encausats.

El primer de tots en declarar va ser el molletà, el Sergi Romero, per qui la fiscalia manté l'acusació per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i el delicte de lesions lleus. Demana per a ell cinc anys de presó. El jove, que va negar els fets pels quals se l'acusa, va qualificar la seva detenció "d'arbitrària". "Vam arribar allà, ens vam trobar la barricada i vam baixar del cotxe. Al cap de pocs minuts un mosso em va agafar del braç i em va identificar, encara no entenc per què", va relatar. El jove, que pateix una lesió a l'esquena, va assegurar que ni va muntar les barricades ni va anar a la protesta al pont de la carretera, on es va produir l'agressió als agents. "Peso 55 quilos i el mosso mesura dos metres i pesa 90 quilos... evidentment que evitaria exposar-me en una situació d'aquest tipus", va indicar.

També en Daniel i el Claudi, per qui es manté l'acusació, van negar haver agredit als agents. Tots dos van explicar que van anar, amb una tercera persona, a donar suport als presos quan es van trobar la carretera tallada per la barricada. Van baixar del cotxe i, al cap de poc, els van identificar. "Ens van dir que ens denunciarien per dirigir-nos de forma incorrecta a ells", ha explicat el primer. L'altre ha assegurat que poc després van marxar i que ni tan sols estaven presents al pont de la C-55 on es va produir l'agressió als policies.

La resta d'encausats, ja absolts, també van negar els fets dels quals se l'acusava. El cas ha quedat vist per sentència.

Edicions locals