Les parades del mercat dels dimarts tornen a la seva ubicació del Centre de Mollet

A partir del 23 de novembre, els marxants deixaran la Riera Seca

Economia

Després de gairebé un any i mig, a partir del proper dimarts 23 de novembre, les parades del sector tèxtil i de la llar del mercat dels dimarts retornaran, majoritàriament, a les ubicacions prepandèmia un cop han deixat d’estar vigents la majoria de les restriccions imposades per la Covid.

Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Mollet, que ha aconseguit tancar un acord amb les associacions de marxants i paradistes presents al mercat ambulant per al retorn de les parades al Centre.

Així, les parades dels sectors tèxtil i de la llar quedaran ubicades als carrers Anselm Clavé, Ramon Casas, Sant Vicenç, Prat de la Riba, Barcelona, Balmes, les rambles Fiveller i Balmes, el passatge Llibertat i la plaça Major.
 

La distància entre parades per poder esponjar els espais i les diferents alternatives presentades durant les reunions han estat un dels punts de més difícil encaix. "Una de les opcions que presentava l'Ajuntament era retallar espai a la rambla perquè només hi haguessin parades a una banda i la resta reubicar-les, però finalment hem aconseguit poder retornar a les dues bandes de la rambla, a partir del carrer de les Monges", explica Toni Puigvert, representant d'Asomercat. En aquest sentit, una altra de les mesures que s'ha acordat pel que fa als espais ha estat la reducció de totes les parades a un màxim de cinc metres. "La negociació ha estat tensa, però hem aconseguit un acord perquè el mercat torni al centre i torni a ser un motor econòmic a la ciutat", admet Antonio Heredia de l'Associació de Paradistes de Mollet.

La regidora de Comerç, Mercè Pérez, ha volgut agrair als marxants i a la ciutadania "la seva comprensió i col·laboració", i afegeix que “els indicadors apunten que ens apropem a una certa normalitat, però la pandèmia no ha desaparegut i cal que seguim prenent mesures de seguretat per no donar cap pas enrere”.

En aquest sentit, Heredia considera que caldrà estar atent a les mesures que es  puguin prendre pel que fa a la seguretat sanitària com podrien ser el control d'accessos o el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. "Tot el que sigui prevenció i que doni més seguretat serà benvingut perquè també donarà més seguretat a la clientela", opina.

Edicions locals