El Mercat Vell acollirà dimarts un congrés internacional de professionals per a la seguretat i l'educació viària

Les jornades, que es faran en format presencial i telemàtic, clouran el dia 19 de novembre

Societat

D'esquerra a dreta; el regidor de seguretat, l'alcalde, el delegat de l'Associació i el cap de la Policia Municipal
D'esquerra a dreta; el regidor de seguretat, l'alcalde, el delegat de l'Associació i el cap de la Policia Municipal

El Mercat Vell acollirà la setmana vinent, del 16 al 19 de novembre, la tercera edició del Congrés Internacional de Professionals per a la Seguretat i l'Educació Viària. Les jornades organitzades per l'associació que du el mateix nom, comptaran amb la participació de més de 70 ponents procedents de més de 12 països.

El congrés se celebra amb la finalitat de promoure "l'educació viària com a prevenció per evitar accidents de trànsit", explicava el seu delegat, José María Navarro, durant la presentació de l'acte que va tenir lloc a l'Ajuntament de Mollet. Uns sinistres que provoquen "més d'1 milió de morts a l'any, segons l'Organització Mundial de la Salut", destacava el delegat de l'entitat.

Premi 'Educa Ciudad Zero'

Navarro va estar acompanyat en aquest acte per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños. Ambdós van agrair a l'associació la confiança dipositada en la ciutat per a celebrar la tercera edició del Congrés. També van tenir paraules d'agraïment pel premi que l'associació els ha concedit en la Categoria d’or de la II edició dels Premis ‘Educa Ciudad Zero’ per no haver registrat cap accident de trànsit mortal al nucli urbà entre els anys 2019 i 2020.

Un reconeixement que el regidor de Seguretat afirmava que "continuarà en el temps" i que no ha estat casual, sinó que ve donat per "la bona feina de la Policia Municipal", encarregada de portar, entre d'altres, l'educació viària a les aules en els darrers 40 anys.

 

Edicions locals