Àngels Subirachs (PIMEC): 'No tenim personal qualificat per portar a terme les tasques bàsiques de les nostres empreses'

PIMEC Vallès Oriental va organitzar aquest dimarts a la tarda a l'escola Sant Gervasi una jornada per abordar els reptes de l'FP al territori

Economia

Àngels Subirachs: 'No tenim personal qualificat per portar a terme les tasques bàsiques de les nostres empreses'
Àngels Subirachs: 'No tenim personal qualificat per portar a terme les tasques bàsiques de les nostres empreses'

Sota el títol FP i empresa: teixint complicitats, PIMEC Vallès Oriental va organitzar aquest dimarts a la tarda, a l'Auditori de l'escola Sant Gervasi de Mollet, una jornada per abordar els reptes de la Formació Professional al territori amb l’objectiu d’adaptar les competències professionals als requeriments del mercat de treball local.

En l'acte hi va assistir la vicepresidenta de PIMEC al Vallès Oriental, Àngels Subirachs, qui va destacar la necessitat de teixir aliances entorn de la formació professional: "Ja fa temps que s'ha detectat, però ara especialment amb tots els canvis que estan havent-hi. Titulacions universitàries n'hi ha moltes, però persones qualificades a l'àmbit tècnic no n'hi ha tantes", afirmava Subirachs qui plantejava: "Tenim un atur juvenil bastant elevat, per tant, es detecta que no hi ha un bon equilibri entre què realment demanden les empreses i el que el mercat ofereix".

La vicepresidenta de la patronal al Vallès Oriental, anava encara una mica més enllà i assegurava que "tots els sectors ens trobem amb necessitats, estem veient que no tenim personal qualificat per portar a terme les tasques bàsiques de les nostres empreses" i afegia: "D'aquí a quatre dies si no solucionem aquestes necessitats i posem en valor l'FP, tindrem problemes importants".

En aquest sentit, Subirachs demanava la implicació de l'administració per "ajudar a assentar les bases perquè això sigui possible i poder combinar aquesta formació professional amb la part de pràctiques a les empreses", deia la vicepresidenta de PIMEC Vallès Oriental.

En aquesta línia també s'hi va referir David Cos, president executiu de l'Escola Sant Gervasi Cooperativa, qui allargava la mà a l'administració a "treballar de bracet per intentar reinventar si és possible la col·laboració publicoprivada, que tan necessària és en un moment com l'actual, en el qual hi ha una gran necessitat d'atendre alumnat en moltíssimes famílies professionals". 

Per la seva banda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs agraïa la convocatòria d'aquesta jornada: "Aquestes complicitats amb el sector empresarial són les que sempre hem buscat des de l'Ajuntament de Mollet per tal de fer un mapa formatiu real que necessiti la ciutadania, per donar-li oportunitats i per tal de trobar feina". Monràs també va destacar la necessitat de posar en valor la formació professional, uns estudis que segons l'alcalde "durant massa temps han estat estigmatitzats".

 

 

Edicions locals