La CUP creu que el POUM 'agreuja els dèficits' de la ciutat de Mollet

La formació ha presentat 21 al·legacions a l'aprovació inicial del pla

Societat

La CUP Mollet ha presentat un conjunt de 21 al·legacions contra l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Mollet del Vallès.

Sobre el nou document, Marc Compte, portaveu de la CUP Mollet, ha assenyalat que marcarà les directrius de l’urbanisme de la ciutat i que “divuit anys des de l’últim pla urbanístic és massa temps per una ciutat amb tants problemes com Mollet; l’equip de Govern s’ho ha pres amb massa calma, per fer un POUM que al final està molt lluny de ser el pla que Mollet necessita”.

Compte ha denunciat que el nou POUM aprovat inicialment per consistori, “no només no soluciona els dèficits de la ciutat, sinó que en gran mesura els agreuja, perquè és un document fet sense la participació i el consens social que requeria una eina tan important”. Compte ha recordat com a exemple que la CUP Mollet “va ser vetada per participar en el Consell Consultiu i que en una ciutat de més de 51.000 habitants tan sols una trentena de persones van poder participar i seguir les sessions dels treballs, convocades en horaris laborals”.

El Portaveu de la CUP Mollet ha explicat que les al·legacions de l’assemblea independentista giren al voltant del que consideren "manca d’autocrítica" sobre les previsions incomplertes de l’anterior POUM; sobre el "segrest" del debat sobre la preservació de l’espai agrícola del Calderí i de l’àmbit dels Pinetons; la "manca de solucions" a la contaminació i "l’incompliment de la Llei contra el canvi climàtic, la sobirania alimentària, la protecció de la memòria i el patrimoni històric". La CUP també creu que hi ha una manca d’aposta per l’habitatge públic de lloguer o per afavorir un desenvolupament urbanístic "sense augmentar l’ocupació del sòl, el reaprofitament de la ciutat mateixa, la rehabilitació d’edificis, la reforma dels teixits residencials existents i la reconversió dels teixits industrials, entre moltes altres coses".

La CUP Mollet ha denunciat finalment el fet que “malgrat que alguns dels temes importants que afecten el desplegament del POUM aprovat inicialment es troben judicialitzats, s’hagin avançat iniciatives d’urbanització” i ha alertat que la resolució judicial dels mateixos podria “acabar desfent l’esquena vertebral del nou POUM de PSC, Podemos i Ciudadanos, com un castell de naips”, opina.

Edicions locals