El Mercat Municipal s'uneix de nou al Gran Recapte d'Aliments

La campanya ha començat aquest divendres i s'allargarà fins al pròxim 27 de novembre

Societat

El Mercat Municipal s'uneix de nou al Gran Recapte d'Aliments
El Mercat Municipal s'uneix de nou al Gran Recapte d'Aliments

El Mercat Municipal de Mollet participa per segon any consecutiu en el Gran Recapte d'Aliments. La campanya, que ha començat aquest divendres i s'allargarà fins al pròxim 27 de novembre, manté el mateix format que l'edició anterior, amb donacions econòmiques i no de productes, com s'havia fet anys enrere.

En aquesta edició, igual que l’anterior, els aliments frescos i proteics com els ous, la carn, el peix  i l’aviram, i també els fruits, hi tenen un protagonisme especial, ja que el format va canviar l’any passat i permet abastir també amb aliments frescos a qui més ho necessiten. 

Des d'aquest divendres 19 de novembre es podran adquirir tiquets per valor de 3,00 euros a les diferents parades del Mercat Municipal de Mollet. El donatiu en diners realitzat a cada parada es convertirà en producte fresc que serà entregat a aquelles llars més necessitades de Mollet a través de les entitats que actualment ja reparteixen aliments i que a Mollet són Caritas, Creu  Roja i el menjador social. 

Aquesta iniciativa, que es realitza en les ciutats importants de Catalunya, és una campanya solidària que a més recolza el petit comerç local. Enguany, i com a novetat, també si han apuntat a la iniciativa establiments del teixit comercial local com Món Ibèric, Eco Bionia i el Forn i pastisseria Prat.  

Donatius en línia i als supermercats

Com ja va passar l'any passat a causa de la pandèmia, enguany la recollida serà virtual, de manera que es poden fer aportacions a través del web granrecapte.com –en forma de cistella d'aliments o de diners–, així com a l'hora de pagar a caixa dels establiments dels supermercats que hi participen.

Malgrat que el recapte d'aliments no és físic, sí que aquest cap de setmana hi haurà voluntaris a les grans superfícies per informar i esperonar la ciutadania a fer aquest gest solidari, i fins a l'11 de desembre es podran fer aportacions en línia.

Voluntariat

Pel que fa a Mollet, l’Ajuntament col·labora i dona suport logístic, un any més, a Càritas i a la Fundació Banc dels Aliments en aquesta campanya solidària.

Segons Ana María Díaz, regidora de Serveis Socials de Mollet: "L’Ajuntament dona suport constant al Banc d’Aliments per garantir l’alimentació d’aquelles famílies que més ho puguin necessitar. I així ho seguirem fent per convicció i per responsabilitat social". Díaz també ha esperonat als ciutadans a col·laborar: "La pandèmia ha despertat una gran solidaritat entre els molletans i les molletanes, fem que aquesta flama continuï ben viva també en aquest recapte". 

 

Edicions locals