La Declaració de Mollet fa una crida a la limitació de 30 km/h a totes les ciutats del món

Es tanca el Congrés d'Educació i Seguretat Viària que ha tingut seu a Mollet aquesta setmana

Societat

La Declaració de Mollet fa una crida a la limitació de 30 km/h a totes les ciutats del món
La Declaració de Mollet fa una crida a la limitació de 30 km/h a totes les ciutats del món

Mollet del Vallès

La Declaració de Mollet fa una crida a què totes les ciutats del món implementin la velocitat màxima de 30 km/h, en base “a l’evidència existent” de la menor afectació en les lesions en un impacte a menys velocitat.

Es tracta del text de consideracions i compromisos de les ponències i les taules rodones del 3er Congrés Internacional per a Professionals de la Seguretat i l'Educació Viària, que la ciutat ha acollit aquesta setmana. Experts que han participat en el certamen han assegurat que Mollet és un model a seguir en la reducció de l’accidentalitat i l’educació viària.

La Declaració de Mollet també apel·la el disseny de polítiques de protecció de vianants, ciclistes i usuaris del transport públic; la projecció d’un urbanisme a les ciutats que afavoreixi la seguretat i la convivència dels usuaris de la via pública; o l’atenció immediata, adequada, integrada i coordinada a les víctimes o familiars.  El text també posa de manifest que “aplicant una estratègia integral de seguretat viària ‘visió zero’, ningú hauria de morir en un sinistre, com ha demostrat la ciutat de Mollet durant els últims 14 anys”.

El congrés, organitzat per l’Associació Internacional de Professionals de la Seguretat Viària (AIPSEV) i l’Ajuntament de Mollet, s’ha celebrat a la ciutat del 16 al 19 de novembre, en format presencial i virtual.

Més de mig miler de persones d’arreu del món han seguit el certamen a través d’Streaming i del web www.cipseviprofesional.com. Han estat unes cinquanta ponències i diverses taules rodones al voltant de la prevenció, l’educació viària o l’atenció a les víctimes. Hi han participat uns setanta ponents de vint països diferents. 

Davant la bona rebuda en el sector i les peticions dels mateixos congressistes, l’Ajuntament i AIPSEV han decidit que el contingut del Congreso segueixi disponible a la pàgina web durant tres mesos i de manera gratuïta.

Mollet, ciutat d’or per segona vegada

Durant el Congrés, Mollet ha estat per segona vegada l’única ciutat de l’Estat guardonada amb la Categoria d’or dels Premis Educa Ciudad Zero, que atorga AIPSEV. La ciutat ja va rebre aquest reconeixement l’any 2019, durant la primera edició dels guardons.

És un premi per a les ciutats d’Espanya de més de 50.000 habitants que no han patit cap accident de trànsit mortal al nucli urbà en els últims dos anys i que durant almenys els últims tres anys han portat a terme polítiques de prevenció i educació viària. Mollet imparteix educació viària des de fa gairebé 40 anys.

AIPSEV també va reconèixer amb el Premi #EducarSalvaVidas els agents de la Policia Municipal de Mollet Antonio Rivas, Salvador Albertí i Fernando Marcén per la implicació personal i professional en l’educació viària.

 

Edicions locals