La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública demana dues hores gratuïtes d'aparcament per als pacients de l'Hospital

Aquesta és una de les sis propostes que el moviment ciutadà ha elaborat de cara als pressupostos del consistori pel 2022

Societat

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès/ Marea Blanca demana a l'Ajuntament de Mollet que converteixi les zones blaves en aparcaments rotatoris amb gratuïtat de 2 hores per a pacients que visiten els especialistes del centre de dia i s'han de realitzar proves i tractaments a l'Hospital de Mollet. La proposta forma part d'un llistat que ha creat la plataforma ciutadana i s'adreça als grups municipals de l'Ajuntament de Mollet, de cara a l'elaboració dels pressupostos del consistori per al 2022.

A banda d'aquesta petició, en matèria sanitària des de la plataforma plantegen que l'Ajuntament de Mollet destini una quantitat econòmica del seu pressupost per ajudar la població més vulnerable en accedir a serveis no coberts per la sanitat pública com ara la salut bucodental i el servei oftalmològic, "mentre el servei no sigui cobert per les altres administracions públiques", esmenten.

També proposen la cessió d'uns terrenys públics per la construcció d'un CAP al centre i una residència pública 100% "perquè la Generalitat amb la col·laboració de l'Ajuntament duguin a terme ambdós projectes", afegeixen des de la plataforma.

Així mateix, demanen crear  un mapa de llocs on hi ha amiant i una partida pressupostària per a ajudar a eliminar aquest material que encara es troba en canonades d'aigua, tanques i teulades d'uralita de la ciutat.

Per altra banda, en l'àmbit de la mobilitat, suggereix ampliar el transport públic de Mollet per a poder "rebaixar el trànsit privat que contamina dràsticament. I així afavorir traslladar-se a l'hospital de Mollet de forma més saludable", diuen.

En aquesta línia també plantegen que s'elabori un pla per a rebaixar "substancialment" la contaminació atmosfèrica segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). 

Edicions locals