La Fundació Sanitària Mollet preveu instal·lar una escola universitària d'Infermeria al costat de l'Hospital

Serà als terrenys on s'havia previst desplaçar els jutjats de Mollet i la Fundació es podria gastar uns 6,7 milions d'euros per fer-ho possible

Societat

Vista aèria del centre docent
Vista aèria del centre docent | FSM

El Pla Estratègic 2021-2025 de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) inclou la previsió d'instal·lar una escola universitària d'Infermeria al costat de l'Hospital. Concretament als terrenys on s'havia previst desplaçar els jutjats de Mollet i un espai que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ja havia demanat que acollís equipaments públics de caràcter social i sanitari, com un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) –que en principi es construirà a Santa Perpètua– i una residència pública per a gent gran.

El director general de l’FSM, Jaume Duran, ha explicat aquest migdia en la presentació del Pla Estratègic que "falten moltíssimes infermeres i falten algunes especialitats mèdiques". Per aquest motiu, multiplicaran la seva aposta per la formació amb la creació d'aquest nou edifici docent, annex a l'hospital.

Pancarta a l'exterior del solar on s'instal·larà la universitat d'Infermeria | Arxiu

L'edifici tindrà tres plantes, 4.600 metres quadrats de superfície, i es preveu que estigui disponible a finals del curs 2023. A l'equipament es podran estudiar diverses especialitats de cicles formatius com auxiliar de clínica, diagnòstic per la imatge o documentació clínica, però l'aposta més destacada serà la universitat d'Infermeria, que hi anirà de la mà de la Universitat de Barcelona i de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

La Fundació ja ha executat per 1,7 milions d'euros la compra d'aquest terreny –a falta d'unes tramitacions perquè estigui completament enllestida–, propietat de l'Incasòl. Pel que fa a la seva construcció, Duran ha assegurat que el preu "en cap cas sobrepassarà els 5 milions d'euros".

El director general de la Fundació Sanitària ha recalcat "l'oportunitat d'or" d'aquest terreny, que es troba al costat de l'Hospital, i ha puntualitzat que la universitat no ocuparà la parcel·la íntegra i, per tant, "queden espais alliberats" propietat d'Incasòl.

Edicions locals