Mollet podria comptar amb un institut oncohematològic integral a partir del 2024

Estarà ubicat en l'actual hospital de dia i tindrà entre 700 i 900 metres quadrats

Societat

Interior de l'institut oncohematològic | FSM
Interior de l'institut oncohematològic | FSM

L'Hospital de Mollet incorporarà un institut oncohematològic integral a partir del 2024. Així ho indica el Pla Estratègic 2021-2025 de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) que s'ha presentat aquest migdia al mateix hospital.

Jaume Duran, director general de l’FSM, ha explicat que aquest futur espai és una "necessitat" de l'equipament sanitari baixvallesà i que "aglutinarà diferents serveis al voltant d'una de les malalties més prevalents (càncer)". Amb aquest nou espai, no es podran atendre més persones de les que s'atenen actualment, sinó que s'atendrà la mateixa quantitat de pacients, "però d'una manera molt més especialitzada i molt més integral".

Estarà ubicat en l'actual hospital de dia, comptarà amb entre 700 i 900 metres quadrats i s'haurà de fer una reforma interna que no sobrepassarà el milió i mig d'euros, segons Duran, qui ha recalcat que "la gran aposta de la Fundació pels pròxims 10 anys és l'hospital oncohematològic". La previsió és que aquest institut oncohematològic s'iniciï el 2024.

En aquest sentit, l'alcalde de Mollet i vicepresident de l'FSM, també apuntava que, tenint en compte que els actuals serveis de docència així com l'administració de la Fundació es traslladaran al nou edifici que acollirà la universitat d'Infermeria, "tots els espais que s'alliberen a l'hospital creixeran especialment en el tema oncològic".

Jaume Duran, Andreu Llargués i Josep Monràs durant la roda de premsa

Una aposta per la sostenibilitat

Un altre dels eixos que incorpora el Pla Estratègic és l'aposta per la sostenibilitat i responsabilitat institucional. Pel que fa al vessant mediambiental, Jaume Duran ha assegurat que treballen per reduir fins a 0 la petjada de carboni de l'Hospital en els pròxims anys. Alhora, ha explicat que les sanitàries són una de les institucions "que més energia consumeixen i més residus generen: un dia d'hospital d'un pacient genera 7 kg de residus sòlids".

En la línia de reduir la petjada ecològica, l'hospital ja ha adoptat polítiques de gestió de residus com la compra d'energia reciclable o la gestió de zero-plàstic. En aquesta línia, Duran hi deia: "Aquesta serà probablement la darrera roda de premsa en què tinguem ampolles d'aigua de plàstic sobre la taula".

A punt d'arrencar les obres d'Urgències

La roda de premsa també ha servit per anunciar que les obres per ampliar el servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet estan "a punt de començar" i es preveu que en 10 mesos estiguin enllestides.

L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500 m2 més, passant de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.

Edicions locals