El Bar Homer de Mollet, el que millor tira les canyes de cervesa de Catalunya

El guardó se'l va endur Jenifer Tejada, després de conquistar el jurat de la primera edició del Concurs de tiratge de cervesa Estrella Damm

Societat

D'esquerra a dreta: Elías Latorre, de Conservas Latorre (Barcelona); Jenifer Tejada, del Bar Homer (Mollet), y Raúl Ruiz, d'El 9 Suprem (Figueres)
D'esquerra a dreta: Elías Latorre, de Conservas Latorre (Barcelona); Jenifer Tejada, del Bar Homer (Mollet), y Raúl Ruiz, d'El 9 Suprem (Figueres) | ESTRELLA DAMM

Jenifer Tejada, del Bar Homer de Mollet del Vallès, es va convertir aquest dilluns en la guanyadora de la primera edició del Concurs de tiratge de cervesa Estrella Damm de Catalunya, que es va celebrar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Tejada va conquistar el jurat professional després de competir en directe amb uns altres 10 finalistes, escollits entre les 293 candidatures presentades. En el podi van acompanyar-la en segona posició Elías Latorre, de Conservas Latorre (Barcelona) i Raúl Ruiz, d'El 9 Suprem (Figueres), en tercer lloc. La guanyadora es va endur 2.000 euros, el segon classificat 1.000 euros i el tercer 500 euros.

La tècnica utilitzada (inclinació de la copa, pressió...), així com la presència de bombolles o la presentació de la canya a la barra, van ser alguns dels criteris que el jurat professional va tenir en compte per escollir finalment Tejada com a guanyadora.

Dos finalistes també de Mollet

De fet, el Bar Homer de Mollet no és l'únic de la ciutat que va arribar a la gran final. Entre la resta de finalistes que aquest dilluns al matí es van disputar el podi de millor tirador de cervesa de Catalunya n'hi havia dos més de Mollet. Alberto Magdaleno, de Confidencial i Félix Navarro, del Restaurant L'Olivé.

La convocatòria per participar es va llançar el passat mes d'octubre a través de Bar Manager, l'aplicació de serveis per a l'hostaleria que connecta Damm amb els baristes i professionals del sector. El requisit per participar era gravar-se tirant una canya i pujar el vídeo a la plataforma del concurs.

 

Edicions locals