Mollet projecta el documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'

El Centre Cultural la Marineta va acollir dijous la projecció sobre la lluita obrera a Catalunya durant la transició

Societat

Mollet projecta el documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'
Mollet projecta el documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'

El Centre Cultural la Marineta va acollir aquest dijous la projecció del documental I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya, un document sobre els obrers de la construcció que van lluitar pels drets sindicals, la llibertat, l’amnistia i l’Estatut d’autonomia que va tenir lloc durant els últims anys de la dictadura i els primers de la transició.

La projecció organitzada pel sindicat CCOO del Vallès Oriental, Osona i Maresme va comptar amb la presència de l'autora del documental, la periodista i documentalista, Llúcia Oliva, qui explicava que "aquest documental és un esforç de recuperació de la memòria oral de la nostra història". Una història que segons Oliva, "potser no s'hagués aconseguit, si no hi hagués hagut aquesta lluita tan forta del moviment obrer, el qual va ajuntar-se a la lluita política que ja hi havia aquí a Catalunya".

Oliva també va voler destacar el fet que la història l'expliquin els seus protagonistes, gent de poblacions d'arreu d'Espanya que treballava a la construcció i que va arribar a Catalunya i va sumar-se a la lluita: "Això ho fem a través dels personatges que van participar en aquesta història i que han fet un esforç de memòria per compartir amb tots com van ser aquells moments, per què van lluitar, com i quins van ser els resultats d'aquesta lluita".

"Vam aconseguir coses importants, a més a més del salari, en condicions de treball, seguretat i higiene", apuntava un els productors de l'obra, Josep Maria Rodríguez, qui explicava que ara també volen fer arribar el documental a les aules amb la finalitat de transmetre aquest missatge als joves: "Per aconseguir coses s'ha de lluitar i per lluitar s'ha d'estar organitzat", afirmava Rodríguez.

 

Edicions locals