Mollet expressa el seu rebuig a la violència vers les dones i es compromet a erradicar-la

Aquest dijous al migdia s'ha llegit el manifest unitari davant l'Ajuntament

Societat

Manifest en mà, alumnes dels instituts de Mollet i les associacions de dones durant l'acte unitari a l'Ajuntament
Manifest en mà, alumnes dels instituts de Mollet i les associacions de dones durant l'acte unitari a l'Ajuntament

La ciutat ha acollit aquest dijous, 25 de novembre, una nova  concentració de rebuig a la violència masclista. Coincidint amb el 25-N, davant l'Ajuntament de Mollet s'ha fet la lectura del manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, en el qual estaven adherits tots els grups municipals del consistori molletà. 

A partir d’aquest manifest, consensuat per la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, un any més, l’Ajuntament de Mollet, ha volgut expressar el seu rebuig "més rotund" a la violència masclista, denunciar la seva invisibilitat i seguir defensant el treball conjunt i coordinat amb la implicació de totes les administracions i agents socials per erradicar aquesta xacra.

Un manifest on també s'ha volgut fer paleses les noves formes de violència que introdueix la reforma de la llei del de dret de les dones a l'erradicació de les violències masclistes, entre les quals la violència obstètrica, la digital i la que es dona en l'àmbit institucional.

La lectura ha anat a càrrec d'associacions i grups de dones i alumnes dels instituts de Secundària de Mollet. També els sindicats CCOO, UGT i Plus, presents a l'Ajuntament, han participat amb el seu propi manifest: "Reafirmem el nostre compromís per l'acció sindical, la formació i sensibilització per assolir la igualtat real i efectiva entre homes i dones en l'àmbit laboral", deien durant la lectura del manifest amb el qual també han reclamat la inclusió de protocols d'actuació a les empreses i administracions públiques davant els casos d'assetjament sexual i per raó de sexe i l'atenció jurídica i sindical a les víctimes.

Edicions locals