El govern de PSC i Podem prepara uns pressupostos expansius amb més inversió

Els comptes s'incrementaran un 10% gràcies als ajuts provinents d'Europa

Política

El govern molletà format per PSC i Podem està ultimant la proposta de pressupost per al 2022, uns comptes municipals que es beneficiaran dels ajuts europeus postpandèmia i que es podran incrementar en un 10%, per arribar als 66 milions d'euros.

Segons han avançat fonts del govern, el pressupost, que s'estaria negociant amb els grups municipals, incrementa substancialment les partides en inversions, serveis socials, seguretat i espai públic i desenvolupament econòmic. Els fons europeus ajudaran a aquest pressupost expansiu, que "han d’enfortir la protecció social, la recuperació econòmica i lluitar contra l’emergència climàtica i, per tant, contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenibles prioritaris per a la ciutat", expliquen.

El pressupost, que arribaria a uns 66 milions d’euros (gairebé set milions més que el de 2021), preveu un increment de les despeses de personal del 2%, seguint els criteris marcats pels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). També es preveu un increment pressupostari per a la neteja de la ciutat, amb la posada en funcionament prevista d’un nou servei públic amb més personal, més hores de servei, més neteja amb aigua i nous contenidors per millorar el reciclatge. Així mateix, també es focalitzaran en la seguretat, amb un increment d’efectius de la Policia Municipal i agents cívics.

En l’àmbit de l’espai públic, també es preveu incorporar una partida per elaborar i desenvolupar un programa participatiu de barris, amb l’objectiu, entre d’altres, de fixar els reptes de la millora contínua dels espais públics i comuns dels pròxims anys. Està previst destinar-hi més de 3,5 milions d’euros en inversió pública.

Les principals línies venen marcades per enfortir la ciutat en la protecció social, tot incrementant els recursos destinats a garantir l’assistència de les persones més vulnerables, la recuperació econòmica mitjançant accions que dinamitzin l’activitat econòmica de la ciutat i la millora dels polígons d’activitat econòmica i l’emergència climàtica, apostant pel foment de les energies renovables i el desplegament del pla d’acció per l’energia sostenible i el clima.

Des del govern consideren que els comptes “donaran respostes a la ciutadania sobretot en el manteniment de l’espai públic”, diu l'alcalde, Josep Monràs. Mireia Dionisio, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, ha assegurat que la proposta "és realista encara que també és rigorosa, valenta i ambiciosa”. Per la seva part, el coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, ha destacat el reforç dels serveis socials i assegura que des del govern "se segueix treballant per prestar uns serveis públics de qualitat més moderns, més eficients, més sostenibles i sempre prioritzant la protecció dels més vulnerables”.

Edicions locals