Una molletana referent

Alèxia Putellas manté el vincle amb la ciutat, ja sigui com a padrina del CF Mollet UE, sòcia de la Penya Barcelonista o ballarina de l'Esbart Dansaire

Esports

Una molletana referent
Una molletana referent | Esbart Dansaire

José Luis Rodríguez Beltrán

Alèxia Putellas mai ha tallat el cordó umbilical amb la seva ciutat, Mollet del Vallès. De fet, a l'estiu l'Ajuntament de Mollet va retre-li un homenatge després de guanyar el triplet històric amb el FC Barcelona, amb la Copa de la Reina, la lliga i la Lliga de Campiones. Uns èxits que li arriben després d'una exitosa trajectòria al FC Barcelona. Això sí, tot i no haver jugat mai en un club de Mollet, Putellas ha visitat en diferents ocasions els camps municipals de la ciutat.

Poc abans de marxar al Llevant, quan vestia els colors de l'Espanyol i, fins i tot, ja havia debutat a la Primera Divisió, va visitar un campus de la UE Lourdes al Municipal Juan Bocanegra, que ha estat un club pioner en el futbol femení a la ciutat. "Apostem per les joves promeses i Putellas ja presentava bones maneres. Va passar tota una jornada amb els petits del campus, on va explicar les seves primeres passes cap a la professionalitat", recorda Fernando Diago, president de la Lourdes.

Padrina del CF Mollet UE El 2015, ja com a jugadora del FC Barcelona, va apadrinar la secció femenina del CF Mollet UE, que fins aleshores només dirigia la seva tasca al futbol masculí. "Quan vam voler iniciar l'estructura femenina, vam contactar amb ella i sempre ens ha respost. Va apadrinar la secció femenina i des d'aleshores, sempre que ha pogut ha vingut a passar una jornada amb les noies del club", explica Jordi Candela, president del CF Mollet UE. Totes dues entitats tenen equips de futbol femení de base i confien potenciar-los el pròxim curs gràcies a l'efecte rebot de la Pilota d'Or de la molletana. Fins i tot, la Molletense, que suma una desena de noies que juguen en equips mixtos, té com a objectiu iniciar un projecte femení la pròxima temporada: "Hem d'estar a l’altura de les circumstàncies. Mai hem tingut estructura femenina, potser és el moment i això farà que el puguem tenir".

Però l'Alèxia Putellas no solament té vincles amb la ciutat pel futbol i la família, també perquè va ser ballarina de l'Esbart Dansaire, de Mollet. La futbolista va compaginar la seva passió pel futbol amb el ball després d'haver passat des dels grups infantils fins al cos de dansa. L'últim ball que va fer va ser el 2010 en l'espectacle del 15è aniversari del grup.

Sòcia de la Penya Barcelonista

No és cap secret que l'Alèxia Putellas ha estat des de ben petita aficionada del FC Barcelona. De fet, hi ha imatges d'ella per les xarxes socials al Camp Nou. La molletana hi anava amb la seva família i en algunes ocasions ho feia amb l'autocar de la Penya Barcelonista de Mollet. "recordo a l'Alèxia que venia de petita amb el seu pare. El seu avi va ser directiu de la penya i fins a l'adolescència va venir amb nosaltres. Després ja li era més complicat compaginar les visites en autocar al camp amb els seus partits", recorda Teo Sáez, vicepresident de la penya barcelonista molletana, que afirma que Putellas manté el seu carnet de sòcia. "Fa unes setmanes vam muntar un primer autocar per veure-la contra el Llevant i va ser fantàstic. Farem més partits del femení", diu.

Edicions locals