Front comú de CCOO i UGT per reclamar un repartiment just dels recursos per sortir de la crisi

Els dos sindicats, juntament amb 12 entitats socials i culturals, fan una crida a manifestar-se a Barcelona, el pròxim 12 de desembre

Economia

Front comú de CCOO i UGT per reclamar un repartiment just dels recursos per sortir de la crisi
Front comú de CCOO i UGT per reclamar un repartiment just dels recursos per sortir de la crisi

Els sindicats CCOO i UGT han presentat aquest migdia a Mollet la Plataforma "+Drets i + Justícia Social". Integrada per 14 entitats socials i culturals del teixit associatiu del país, entre les quals els dos sindicats, la plataforma s'ha creat amb la voluntat de defensar un repartiment just dels recursos i fer front a la situació de precarietat laboral derivada de la crisi de la pandèmia.

La primera acció de la plataforma serà una manifestació: "El dia 12 de desembre, a les 12 h del matí, a la plaça Urquinaona, hem convocat una manifestació, sobretot per fer front a la situació derivada de la pandèmia", explicava el secretari general de la UGT al Vallès Oriental, Vicenç Albiol qui posava sobre la taula la situació de precarietat actual: "La pandèmia ens ha portat a tenir un país on les prestacions socials ens han demostrat que són insuficients, sobretot en el sector sanitari on tenim una gran precarietat laboral i a més ens han faltat mitjans. Hem vist com l'administració tampoc podia donar resposta a les necessitats dels ciutadans i estem veient com el món laboral està totalment precaritzat i on els joves no tenen futur", deia Albiol

"Volem que després d'aquesta pandèmia on es planteja que hi ha d'haver recursos que aquests recursos vagin a solucionar els problemes de la societat i els ciutadans. Els ciutadans som els que hem pagat el preu més important d'aquesta crisi, com vam ser-ho en l'anterior crisi, i no hem de seguir sent els que afrontem únicament i en solitari les precarietats socials que es van donant", advertia el secretari de la UGT a la comarca.

També Gonzalo Plata, secretari de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, feia explícita aquesta reclamació: "Aquesta sortida de la crisi que s'està produint perquè els números d'atur i de creixement econòmic són bons, recau, una vegada més, sobre les esquenes dels treballadors i les treballadores que són els que des d'una situació precària donen la seva força de treball".

Així mateix, Plata recordava que, tot i la baixada rellevant de les dades d'atur i l'increment de la seguretat social:  "El tipus de contractes són majoritàriament parcials i temporals, és a dir, precaris" i assenyalava que "al llarg de la pandèmia ha quedat demostrat que les principals fortunes d'aquest país han crescut".

Per tot plegat, des dels sindicats plantegen als governs i als poders econòmics que cal un canvi de model productiu i també un canvi de model de societat - enfocant-lo al benefici vers el ciutadà i no a l'actual benefici empresarial- com a qüestions indispensables per afrontar el futur. També avancen que la manifestació del dia 12 de desembre serà la primera de moltes més accions: "Això és un front comú per millorar la vida de les persones i fer-nos forts", destacava el secretari general de CCOO a la comarca.
 

 

 

 

 

 

Edicions locals