Alèxia Putellas recull la Creu de Sant Jordi

La molletana ha reivindicat la igualtat d'oportunitats "en l'esport i el món en general"

Esports

Alèxia Putellas recull la Creu de Sant Jordi
Alèxia Putellas recull la Creu de Sant Jordi | Víctor Salgado / FC Barcelona

Alèxia Putellas ja té la Creu de Sant Jordi. La molletana ha rebut la distinció de la Generalitat de Catalunya avui dilluns al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès. La capitana del FC Barcelona tancarà un 2021 per emmarcar després del triplet històric amb el Barça, que li ha permès guanyar un bon grapat de reconeixements individuals. D'entre aquests, la Pilota d'Or, que la reconeix com a la millor futbolista del 2021.

La Creu de Sant Jordi, creada el 1981, és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya. La distinció reconeix les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya. La cerimònia de lliurament ha començat amb l’actuació musical de Joana Serrat i ha estat conduïda per Carme Sansa i Gemma Mengual, totes dues guardonades amb la Creu de Sant Jordi. El cantant d’Els Pets, Lluís Gavaldà, i la futbolista Alèxia Putellas han estat els encarregats de parlar en nom de tots els distingits.

“Estic molt emocionada de ser aquí, una de les distincions més grans que un català pot recollir, gràcies al Govern de la Generalitat de Catalunya per fer-ho possible”, deia la molletana Alèxia Putellas, que s'ha pogut dirigir a la resta de personalitats que com ella han recollit avui la seva Creu de Sant Jordi. "Fa res era a Mollet somiant en ser futbolista i ho he aconseguit. Ho he pogut fer i ho estic fent al club de la meva vida al costat de companyes que admiro i al costat de grans professionals", explicava, i afegia: "Estic molt emocionada de ser la primera futbolista en aconseguir la Creu de Sant Jordi. Una condecoració que prèviament han rebut grans llegendes del barcelonisme com Johan Cruyff o Leo Messi".

Alèxia ha volgut també reivindicar el paper de la dona: "El veritable triomf serà quan aconseguim que la igualtat d'oportunitats sigui al 100% en el món de l'esport i al món en general". En aquest sentit, la molletana també ha volgut agrair "a totes les pioneres que vau començar el camí. I a totes les nenes i noies esportistes no us atureu". 

Edicions locals