Mollet en Comú planteja més d'un centenar de propostes als pressupostos de l'any vinent

La formació municipal demana per a la ciutat un pla de millora integral amb actuacions transversals i barri a barri

Política

Mollet en Comú planteja més d'un centenar de propostes als pressupostos de l'any vinent
Mollet en Comú planteja més d'un centenar de propostes als pressupostos de l'any vinent | Anna Mir

Sota el títol Mollet necessita un pla de millora integral, Mollet En Comú ha presentat al govern municipal més d’un centenar de propostes de tipus general i també barri a barri per a la millora de la ciutat. Els comuns consideren que cal "dignificar l'espai públic" i atendre les comunitats veïnals.

En aquest sentit, plantegem propostes molt centrades en els barris, però també d'altres més transversals que afecten a tota la ciutat. "Fa temps que reivindiquem això i no se'ns ha escoltat, ara és la ciutadania qui també reivindica que la ciutat està bruta, deixada, falten equipaments..., i, per tant, hem de fer alguna cosa de forma integral i no a pedaços", explicava la regidora i portaveu dels comuns, Marina Escribano.

Entre les propostes prioritàries, els comuns sol·liciten una millora de la neteja i el manteniment de la via pública, de la il·luminació, un pacte local de civisme i la millora de la seguretat amb policies de barri i agents cívics, un nou pla local d'habitatge, un parc públic d'habitatge de lloguer, un nou model de gestió de residus i una residència pública per la gent gran.

"Sigui quina sigui la correlació de forces que hi ha a l'Ajuntament nosaltres fem la nostra feina, tenim un programa i un model de ciutat que defensem i que any rere any posem a sobre la taula i enguany creiem que era necessari recuperar un seguit de temes que eres importants i que no es podien retardar més", afegia el regidor Francisco Sancho.

Així mateix, tant Sancho com Escribano remarcaven el fet que des del partit estan incidint en les polítiques de ciutat. "Hi ha propostes que s'han anat implementant al llarg dels anys", deien. Entre elles, apuntaven com a exemple la tarifació social a les escoles bressol, els pisos d'urgència social a les cases dels mestres de l'escola Longaron o la recuperació de la llera del riu Besòs.

Aquest divendres la formació preveu celebrar una assemblea per informar de l'estat de les negociacions amb el govern municipal.

Edicions locals