El pressupost de Mollet tira endavant amb el suport de Junts i Cs i l'abstenció dels comuns

El govern incorporarà algunes de les propostes dels grups municipals als comptes

Política

El pressupost per a l'any que ve ha trobat pocs obstacles. L’equip de govern de PSC i Podem els ha tirat endavant amb el vot a favor de Ciutadans i Junts per Mollet (PDeCAT) i l’abstenció de Mollet en Comú.

“Aquests són uns pressupostos que han estat fets des del consens amb d’altres grups municipals amb l’objectiu primordial de que ningú es quedi enrere”, assegurava la regidora coordinadora de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio.
Tant el partit taronja (Cs) com Junts basaven el seu vot afirmatiu en l'alt nivell d'execució que, segons els dos grups municipals, han tingut les seves propostes recollides l'any passat al pressupost. "De les que vam presentar al pressupost de 2021, un 85% s'han executat, per això hem negociat el del 2022", assegurava Joan Daví (Junts), qui destacava l'augment d'agents cívics i de policia com alguns dels temes que els mantenen en sintonia amb la proposta del govern per a l'any que ve.

Per la seva part, Iván Garrido, portaveu de Ciutadans (Cs), defensava que els comptes són "un projecte ambiciós on s'impulsen polítiques de ciutat i es deixa enrere la contenció de la despesa", deia, i destacava les actuacions a espais per a gossos o la instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics, com algunes de les seves propostes incorporades al pressupost.

Els comuns volen ser "partícips"

Mollet en Comú decidia abstenir-se en la votació perquè "posem en valor aquells projectes compartits però no podem votar-hi a favor perquè no coincidim en moltes altres coses i no s'assoleix el pla de millora integral per als barris que reclamem", deia la portaveu dels comuns, Marina Escribano. Mollet en Comú va presentar a la negociació un document amb un centenar de propostes als pressupostos, de les quals se n'han incorporat algunes. "S'ha fet un esforç per augmentar el servei de neteja viària, la xarxa d'agents cívics i l'ampliació del parc públic d'habitatge amb el compromís que l'Ajuntament adquireixi un pis per tanteig i retracte", reconeixia Escribano. La portaveu de comuns assegurava: "Continuarem sent crítics amb allò que no ens agrada", assegurava, "però volem ser partícips i ho fem posant elements al centre del debat polític, com hem fet amb la tarifació social, els pisos del Longaron o els patis oberts".

L'alcalde, Josep Monràs, agraïa les aportacions dels grups, que "volen adquirir compromisos polítics pel bé de la ciutat més enllà de les sigles partidistes", concloïa.

Edicions locals