Mariona Badenas, a la botiga Abacus de Mollet, anima els infants a apuntar-se al Curs d'Astronauta

L'astrofísica encoratjava les noies a apostar per les ciències, assegurant que en són poques

Cultura

Mariona Badenas, durant la xerrada a l'Abacus de Mollet
Mariona Badenas, durant la xerrada a l'Abacus de Mollet

L'univers, el cel, els planetes i els exoplanetes van ser dimarts protagonistes de la xerrada que l'astrofísica Mariona Badenas va fer a la botiga Abacus per explicar als infants el seu somni d'arribar a les estrelles i per presentar-los el Curs d'Astronauta que Abacus –cooperativa de la qual en formen part els diaris Som*– i Hypatia I faran a l'estiu.

Badenas va relatar el seu procés vital fins a esdevenir una de les nou científiques catalanes que l'abril del 2023 simularan una missió a Mart, a l’estació Mars Desert Research Station (Estats Units).

"De petita m'encantava el cel", va dir l'astrofísica. Amb el pas del temps es va adonar que el seu somni era "poder anar a l'espai algun dia" i és per això que hi lluita des de fa anys, tot i que no sap si ho aconseguirà. "Però s'ha d'intentar", asseverava, enviant també un missatge que de segur convenceria les mares i pares que acompanyaven els seus fills a l'acte: "Aquest somni em va motivar a ser una bona estudiant; si estudieu, arribareu molt lluny", apuntava.

La protagonista de la xerrada encoratjava també els assistents a apuntar-s'hi al Curs d'Astronauta per a infants d'entre 6 i 12 anys i que serà dirigit per ella mateixa. Badenas animava les noies a apostar per les ciències: "En som poquetes i hi necessitem més dones", i assenyalava que el curs també s'adreça a infants que prefereixin les humanitats: "L'exploració de l'espai necessitarà de moltes disciplines. Economistes, sociòlegs, filòsofs, artistes i poetes que sàpiguen explicar com serà el moment en què arribarem a Mart".

Per part d'Abacus, Roser Sebastià afirmava a l'inici de l'acte que en la campanya de Nadal d'enguany s'han inspirat en la història de vida de la Mariona Badenas, qui és "un referent inspirador per a aquest somni de ser astronauta". També pretenen, amb el Curs d'Astronauta, "apoderar les nenes i els nens a desenvolupar les seves habilitats, capacitats o inquietuds cientificotècniques".

Edicions locals