Mollet en Comú demana que es reguli el preu dels tests d'antígens

La formació considera que l'accés als tests s'ha de garantir a tots els col·lectius

Societat

| ACN / Mariona Puig

Mollet en Comú ha reclamat una regulació en el preu i l'accés als tests d'antígens, un dels sistemes de diagnòstic de la Covid-19 més usats en plena sisena onada. La formació considera que l’increment i diferència de preu d’aquests tests, de nou perjudica col·lectius vulnerables econòmicament i socialment, i és necessària una regulació.

La coincidència d’aquest repunt en els contagis a conseqüència de l'entrada de la variant Òmicron i les festes de Nadal, ha fet que moltes persones hagin optat per assegurar no estar infectades, a partir de fer tests d’antígens, previs a trobades i reunions. La ràpida transmissió del virus ha provocat que s’acudeixi a les farmàcies -únic punt de venda d’aquests productes- de forma massiva, per conèixer si els símptomes eren resultat del contagi del virus. 

Des de Mollet en Comú, en primer lloc es vol denunciar que la Generalitat, competent en Salut, "hagi delegat en les persones l’autodiagnòstic". En aquest sentit, la formació considera que "ha de ser garantit l’accés a un test d’antígens, a un preu assequible i estable, i no als preus abusius que s’estan trobant". 

En segon lloc, Mollet en Comú apunta que "el mercat no n’ha de regular el preu, sinó que ho han de fer els poders públics, per tal que no es creïn encara més desigualtats respecte a la capacitat econòmica de cada persona". La formació creu que és necessària la regulació del preu dels tests d’antígens, "d’igual manera que es va fer amb les mascaretes, establint un preu màxim". També reclamen acompanyament a aquest autodiagnòstic, "deixant clares quines són les normes i mesures a prendre per part de les persones que resultin positives".

Edicions locals