[VÍDEO] Més d'un centenar de musulmans fan les oracions davant el domicili de l'alcalde Monràs

La comunitat Al Huda els convocava com a mesura de protesta després d'una nova denegació per obrir el seu local

Societat

[VÍDEO] Més d'un centenar de musulmans fan les oracions davant el domicili de l'alcalde Monràs
[VÍDEO] Més d'un centenar de musulmans fan les oracions davant el domicili de l'alcalde Monràs

Més d'un centenar de membres de la comunitat musulmana Al Huda de Mollet es van concentrar divendres per fer les oracions davant el domicili de l'alcalde, Josep Monràs, com a protesta per una nova denegació de la llicència d'obertura del local que l'entitat té precintat a l'avinguda Badalona.

Desenes de musulmans van ocupar en fileres una de les voreres de la rambla Pompeu Fabra, just davant de l'habitatge de l'alcalde i van seguir les oracions que es feien amb un altaveu.

 

 

La concentració ha estat la resposta a la notificació que l'Ajuntament va fer a la comunitat musulmana el passat 21 de desembre, amb què denegava un cop més la llicència per obrir com a centre cultural el local de l'avinguda Badalona amb Àngel Guimerà, precintat des del 2013. Aleshores, el govern molletà va impedir l'obertura del local, que és propietat d'Al Huda, després d’una modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que impedia obrir nous centres de culte al nucli urbà.

Les traves urbanístiques per instal·lar-hi un centre de culte van fer que el 2015, Al-Huda sol·licités a l'Ajuntament una llicència d'obres per canvi d'ús i activitat per instal·lar-hi un centre cultural i educatiu, però el 2018, el Consistori denegava la petició, una negativa que Al Huda portava el cas al contenciós administratiu, que donava la raó a l'Ajuntament. El tribunal considerava que hi havia un "intent de frau de llei" per part de la comunitat musulmana, perquè pressuposava que l'objectiu era, igualment, fer servir l'espai com a centre de culte.

El passat mes de juliol, el col·lectiu ho tornava a intentar i presentava la instància per demanar la llicència d'activitat a l'Ajuntament, que denegava la petició. Ara, el Consistori ha donat resposta a les al·legacions presentades per Al Huda i reitera que denega la llicència perquè "l'actuació proposada continua sent contrària a la normativa urbanística i no haver canviat les circumstàncies que van motivar anteriors denegacions".

Ja fa uns mesos que la comunitat musulmana va reprendre les protestes al carrer amb diverses concentracions davant l'Ajuntament, ja que consideren "injusta" la situació i asseguren que la finalitat és obrir com a centre cultural. Fonts de l'Ajuntament recorden que la justícia ja va donar la raó al Consistori i asseguren que "no consta que la comunitat hagi demanat darrerament cap reunió amb el govern", apunten aquestes fonts.

Després d'aquesta nova denegació, Al Huda podria portar el cas de nou al contenciós administratiu.

Edicions locals