Les entitats confien a fer una cercavila i un correfoc per Sant Vicenç

Dissabte serà Sant Vicenç i les entitats hi han programat diverses activitats

Cultura

Les entitats confien a fer una cercavila i un correfoc per Sant Vicenç
Les entitats confien a fer una cercavila i un correfoc per Sant Vicenç

Dissabte 22 de gener, dia de Sant Vicenç, les entitats volen tornar a celebrar el patró de la ciutat voltant plegades pels carrers de Mollet, amb la tradicional cercavila matinal i l'espectacle de foc al vespre, dos anys després de la darrera vegada.

Si les restriccions pandèmiques no tornen a modificar-se novament en perjudici de la cultura, la Cuca Molla, el Ball de Diables Mollet, els Castellers de Mollet, els Geganters de Mollet, així com les colles de Morats i Torrats –amb la Santa Teca i el Moll Fer– encapçalaran un tomb per la ciutat durant el matí, que clourà a la plaça Prat de la Riba on tots plegats faran balls de lluïment.

Les mateixes entitats –a excepció de la Cuca Molla– seran les protagonistes d'encendre el foc quan el sol ja hagi caigut. L'actuació arrencarà amb un petit correfoc amb el Moll Fer i els diables de la vila des dels quatre bancs fins a Prat de la Riba, on arrencarà el xou.

Per la seva banda, Castellers plantegen fer algun castell de 6 al matí i dos pilars –un d'ells caminant– al vespre, tot i que encara està en dubte.

Per omplir la panxa

En la mateixa jornada i en el mateix emplaçament, la Colla Morada vol proposar un vermut en honor a la Santa Teca per cloure la commemoració del desè aniversari de la deessa morada, quan acabi la cercavila. De cara a la nit, també volen tornar a fer el Sona Mollet al Mercat Vell, però, en tot cas, valoren alternatives per si no es pot realitzar a causa de les restriccions. D'altra banda, també s'ha plantejat fer un dinar de germanor de les entitats molletanes al mateix Mercat Vell.

Actuacions de l'Esbart

Com no podia ser d'una altra manera, l'Esbart Dansaire també ha programat dues actuacions, que seran el 22 (21 h) i el 23 (18 h) a Can Gomà, sota els noms d'Un País de Festa i Balls i cançons en dansa, respectivament.

37è 'Notes'

Dissabte a les 12.30 h tindrà lloc a la Sala Fiveller la presentació de la 36a edició de la revista Notes, a càrrec del Centre d'Estudis Molletans i de l'Ajuntament.

Sardanes al Parc de les Pruneres

Tradicions i Costums estrenaran enguany per Sant Vicenç nova ubicació per a la ballada de sardanes, que es farà el 22 a les 11.30 h al Parc de les Pruneres amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

'La Marinette se'n va de festa'

Els Gegants de Mollet organitzaran dues propostes per Sant Vicenç. El 21 a les 18.30 h serà la cercavila nocturna amb la geganta de la ciutat, amb el nom de La Marinette se'n va de festa. I diumenge a partir de les 10 h faran la 27a Trobada Gegantera de Mollet.

Edicions locals