La Comissió de Jubilats i Pensionistes parla sobre el model de residències per a gent gran

El col·lectiu organitza una xerrada al Casal Cultural

El pròxim dijous 3 de febrer, la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet organitza una xerrada  sobre el model de residències per a la gent gran, que es farà a les 19 h al Casal Cultural.

El col·loqui tindrà per títol Com volem que siguin les residències de la gent gran?, i hi intervindran la Teresa Riera, Directora Tècnica del Centre Geriàtric Adolfo Montaña i Maria Jose Carcelen, presidenta de l'Associació Coordinadora Familiars de Residències 5+1. 

Segons els organitzadors, la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha posat de manifest les mancances del model residencial a l'Estat espanyol i en concret a Catalunya. A aquestes mancances de caràcter estructural s’ha afegit el procés de privatització del sector. "Cal canviar la tendència actual on hi hagi un percentatge major de residències públiques gestionades directament, envers el sector privat i amb un model basat en l'atenció centrada en la persona (ACP) amb  objectiu la millora en tots els àmbits de la qualitat de vida i el benestar de la persona, partint del respecte ple a la seva dignitat i drets, deus seus interessos i preferències i comptant amb la seva participació", consideren des de la comissió. 

 

 

 

Edicions locals