La 'colla d'amics' del Club Ciclista Plana Lladó celebra quatre dècades

El club molletà es va crear l'any 1981 al barri de la Plana Lledó per un grup de veïns

Esports

La 'colla d'amics' del Club Ciclista Plana Lladó celebra quatre dècades
La 'colla d'amics' del Club Ciclista Plana Lladó celebra quatre dècades | CC Plana Lladó

José Luis Rodríguez Beltrán

Cada diumenge, des de fa quatre dècades, una colla de membres del Club Ciclista Plana Lladó queden per fer una ruta per carretera en bicicleta. Tan sols la pandèmia va trencar aquest costum, que es va iniciar a principis dels anys vuitanta entre un grup d'amics del barri de la Plana Lledó. Aquesta agrupació de ciclistes del barri molletà va decidir el 1981 fundar el club, que avui dia suma més d'una setantena de socis.

Els membres fundadors del club molletà van ser José Manuel Pereira, que va ser el primer president, Gabriel Almeda, José Bonilla, José Carmona, Josep Estrigas, Anselm Marín, Ramon Sánchez, Juan Doménech i Xavier Bárcena, que en l'actualitat és vocal de la junta directiva i és l'únic que continua sortint en bicicleta amb el club. El club va néixer per la voluntat d'ajuntar una passió per  a bicicleta entre un grup de veïns del barri, que després de quatre dècades manté la flama ben viva amb una mateixa filosofia: gaudir amb la bicicleta."Ens agrada sortir en bicicleta en grup, però ens agrada encara més compartir aquests moments. Et puc dir, que durant els mesos pitjors de la pandèmia, el que més trobava a faltar era el contacte entre els companys, és a dir, quan fem les aturades per esmorzar després de completar una bona pila de quilòmetres", explica el president del club, Germán Viejo, que és el màxim responsable des de fa dues dècades de l'entitat. A més, Viejo admet amb orgull com el club  ha aconseguit el caliu d'una entitat familiar. "Som com una família, som una colla d'amics", assenyala.

Marxa Pelegrí Pi
El club s'ha allunyat tots aquests anys de la competició i s'ha bolcat en fomentar el ciclisme amb esde- veniments cicloturistes, com ara la Marxa Pelegrí Pi, que és una trobada referent al calendari català i que homenatja el molletà tres vegades campió del món de ciclisme de veterans. "Som l'única marxa que es fa com es feia antigament, és a dir, parem i esmorzem. Ara les marxes són més curses", explica Viejo, que se sent satisfet de complir una trentena d'edicions de la marxa, tot i que els dos últims anys no s'ha pogut celebrar per la Covid-19. El club preveu que a l'octubre es pugui tornar a fer."Es una marxa que s'ha convertit en una data fixa per a moltes persones perquè ens agrada fer homenatges a exciclistes professionals  de Catalunya", diu Germán Viejo.

El club també organitza altres esdeveniments referents, com ara la marxa de Festa Major i la que fa en col·laboració amb l'Esclat. Antigament, també feia una marxa del barri de la Plana Lledó i durant uns anys van fer l'Open Infantil del Vallès.

Més sortides entre socis
Des de fa uns anys, el club ha fet una aposta ferma per mantenir viu el vincle entre socis i organitza sortides fora de Catalunya. Durant dos anys, el CC Plana Lladó va participar en la mítica marxa Bilbao-Bilbao i el 2021 va ser-hi a la Clàssica de Sant Sebastià. "Són sortides molt divertides, que fem entre socis del club. A Sant Sebastià vam anar uns 25 companys i ens ho vam passar molt bé. La intenció és fer una cada any".

L'entitat, amb seu des de fa uns anys al Casal de la República, veu amb optimisme els pròxims anys. L'objectiu del col·lectiu és consolidar la setantena de socis, continuar amb la tasca de promoció del ciclisme i col·laborar esportivament amb la ciutat.

Edicions locals