El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’FSM es reuneix per fer seguiment de la situació de la COVID-19 i dels projectes de l’entitat

La direcció avança que les obres per ampliar les Urgències s'iniciaran aquest mes de febrer

Societat

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) es va reunir ahir de forma extraordinària per tal de realitzar el seguiment de la situació de l’entitat davant l’evolució de la sisena onada de la COVID-19 i dels projectes previstos.

“La sexta ha estat una onada pandèmica amb un alt impacte en nombre de pacients ingressats, que ha obligat a disposar de llits per a pacients COVID-19 a l’Hospital Sociosanitari”, explica Jaume Duran, director general de l’FSM. El nombre de pacients crítics ha estat el mateix que per a la 5a onada, amb una ocupació màxima del 70% i amb una majoria de pacients sense pauta completa de vacunació. L’alta afectació comunitària ha estat també un factor diferencial, ja que ha impactat en el nombre de professionals afectats per contagis o confinaments, que afegit a la manca estructural de professionals en el sector sanitari ha suposat una dificultat addicional.

A l’Hospital de Mollet ja s’han començat a rebre inscripcions de voluntaris per participar en l’assaig de la vacuna nacional contra la COVID-19 d’HIPRA. En total, es preveu la participació d’un total de 3.000 voluntaris entre els 20 centres que hi participen a qui es farà un seguiment de sis mesos.

Durant la reunió s’ha fet seguiment de les obres previstes per aquest 2022. “Les obres d’ampliació d’Urgències s’iniciaran aquest mes de febrer i es preveu l’entrega abans de final d’any”, explica Jaume Duran, i afegeix que l’ampliació suposarà un creixement del 50% dels espais d’atenció. Per la seva part el projecte de l’Edifici Docent de l’FSM iniciarà les obres de fonamentació els pròxims mesos.

Durant el 2022 s’ha de signar el nou conveni marc del sector que ha de poder donar resposta a les inquietuds laborals dels professionals del sector sanitari. Els conflictes laborals que també afecten l’Hospital hauran de poder veure solucions coherents d’acord amb els pactes del conveni. Per part de l’FSM s’ha obert un escenari de negociació amb els representants socials de l’Hospital per seguir treballant aquells aspectes laborals que en el marc del conveni laboral es puguin millorar, tal i com sempre s’ha fet.

Es posa en valor les converses amb el Catsalut per seguir garantint el finançament ordinari compromès de l’activitat que ja realitza l’FSM.

Edicions locals