Més de 400 persones participen en la Festa de l'Arbre de Mollet

Durant la jornada celebrada al parc dels Pinetons es van plantar 450 arbres i arbustos

Societat

Els participants diumenge, al parc dels Pinetons, en la 36 edició de la Festa de l'Arbre i la Biodiversitat
Els participants diumenge, al parc dels Pinetons, en la 36 edició de la Festa de l'Arbre i la Biodiversitat

Més de 400 persones van participar en la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat de Mollet que un any més es va celebrar al parc dels Pinetons diumenge. En total, els participants van plantar 450 arbres i arbustos mediterranis que ja formen part de la biodiversitat d’aquest espai. El propòsit d’aquesta festa és seguir reivindicant a través de diferents activitats lúdiques la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general.

En relació amb els arbres plantats, tal com s’ha fet habitualment, l’Ajuntament s’encarregarà del seu manteniment fins que hagin arrelat suficientment per viure sense regs extres.

El regidor de Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto, va manifestar que “aquesta Festa de l’Arbre i la Biodiversitat forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Mollet del Vallès per conservar i dinamitzar els espais verds municipals” i ha reafirmat que “el Parc dels Pinetons seguirà sent un referent verd”, tal com es desprèn de l’estudi sobre la biodiversitat presentat la setmana passada.

Al marge de la plantació d’aquestes 450 especies, paral·lelament, la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat va organitzar un taller de coneixement de rèptils i amfibis, un i un altre taller de construcció de testos amb materials reciclats i repartiment de planter de romaní per a posar en aquests testos i un de construcció i instal·lació de caixes niu per diferents ocells nocturns i diürns. L'objectiu d'aquest últim taller és millorar l’hàbitat del parc per afavorir que els ocells insectívors facin nius a la zona i ajudin a controlar les plagues com la processionària d’una manera més natural i ecològica. 

Amb la d’aquest passat diumenge, ja fa 36 anys que Mollet acull la Festa de l’Arbre que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural de Mollet del Vallès.

Edicions locals