Més de 580 actuacions en el primer quart de segle de la Capella de Música de Santa Maria

D'entre totes aquestes cantades, la coral vinculada a la Parròquia de Sant Vicenç ha fet una quarantena d'actuacions a l'estranger

Cultura

En Pelegrí Bernial, a l'església molletana
En Pelegrí Bernial, a l'església molletana

El 1997 naixia la Capella de Música Santa Maria, vinculada a la Parròquia de Sant Vicenç i que sorgia després d'uns anys de buit de coral. Uns sis anys abans, la Coral Sant Vicenç havia plegat sense cap relleu.

El director artístic de la Capella de Música Santa Maria, Pelegrí Bernial, membre de l'entitat des dels inicis, recorda que la van crear alguns excantaires de l'anterior coral. "Al primer assaig érem sis. La cosa va anar creixent a poc a poc i el nostre màxim ha estat 40 persones", explica Bernial sobre el volum de membres que l'entitat ha anat tenint. Actualment, afectats per la pandèmia, la xifra ha baixat fins a la vintena.

El director artístic explica que la feina de l'associació és "treballar el cant coral, o a cappella, o amb orquestra o amb cobla" i compartir-ho tot plegat en els diferents concerts que fan al llarg de l'any.

Els assajos són dos dies a la setmana, dimecres i divendres, a la mateixa església de Sant Vicenç i estan oberts a sumar tota mena de perfils, des de gent amb carrera musical fins a d'altres amb menys coneixement, però interès per aprendre'n. "Si qui ve sap solfeig, tant de bo; i a qui no en sap, se li ha intentat ensenyar. I s'ha lograt, amb empentes i rodolons, però s'ha lograt", diu Bernial.

Al llarg d'aquests 25 anys, la coral ja suma uns 580 concerts, des del primer a Dosrius, fins a d'altres arreu del país i fins i tot per diversos països Europa. De fet, a l'estranger han fet una quarantena d'actuacions.

D'altra banda, també han cantat per a les misses que televisa La 2, enregistrades en un col·legi de Sant Cugat ben pròxim als estudis de RTVE.

Amb tot, Pelegrí Bernial destaca que amb la seva tasca estan fent "una contribució a la cultura musical del poble i d'un país".

Edicions locals