'Estic més que agraïda, des que vam començar la recollida no hem parat de rebre donacions'

La Myla, originària d'Ucraïna, regenta el Maksymum, un petit supermercat molletà que s'ha convertit en punt de recollida de material per Ucraïna

Societat

'Estic més que agraïda, des que vam començar la recollida no hem parat de rebre donacions'
'Estic més que agraïda, des que vam començar la recollida no hem parat de rebre donacions'

La Myla, originària d'Ucraïna, fa uns vint anys que viu a Mollet i regenta el supermercat Maksymum al número 36 de la Rambla Nova. L'establiment s'ha convertit ara en un magatzem improvisat on guarda les donacions que cada dia rep a desenes, per ajudar el seu país.

"Tinc tota la meva família a Ucraïna. La meva mare, els meus tiets i els meus cosins. Aquí amb mi només hi viu el meu fill", explica la Myla compungida, quan fa més d'una setmana que va començar la invasió russa al seu país.

A la Mila està especialment preocupada per la seva mare de 92 anys qui viu a la capital ucraïnesa, Kíiv: "Cada dia estic en contacte amb ella. Li truco de matí, tarda i nit. Ella em diu que no li truqui tant, que la poso més nerviosa", diu

Segons la Myla, de moment a la seva mare no li falten aliments: "Ella ja va viure una guerra i sempre té al rebost menjar", comenta.
Així i tot, aquesta veïna de Mollet - una dels 200 ucraïnesos instal·lats a la ciutat-, ha començat a recollir material per poder enviar a Ucraïna i ajudar des de la distància el seu poble.

A la seva botiga li duen cada dia desenes de bosses plenes de roba i mantes, productes d'higiene i menjar, mentre continua amb l'establiment obert atent a clients, a vegades de pas, que aprofiten a comprar alguna cosa per preguntar-li com està i donar-li suport. "Estic molt agraïda, des que vam començar la recollida no hem parat de rebre donacions", admet.

Mollet diu No a la guerra

La Myla donava a conèixer-se com a punt de recollida de material humanitari, durant la concentració que es va fer davant l'Ajuntament de Mollet, el passat 1 de març, en el qual va pronunciar unes paraules. Un acte convocat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis amb el suport de l'Ajuntament de Mollet.

Edicions locals