Mollet apagarà els llums per reivindicar mesures contra el canvi climàtic

L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya l'Hora del Planeta que tindrà lloc aquest dissabte entre les 20.30 h i les 21.30 h

Societat

Mollet apagarà els llums per reivindicar mesures contra el canvi climàtic
Mollet apagarà els llums per reivindicar mesures contra el canvi climàtic

L'Ajuntament de Mollet del Vallès s’adherirà a la campanya de l’Hora del Planeta que se celebra aquest dissabte 26 de març. El propòsit d’aquesta iniciativa, considerada com el moviment ambiental més gran de la història, és conscienciar a la societat sobre la necessitat d’adoptar mesures per fer front al canvi climàtic amb una apagada elèctrica voluntària durant una hora.

Amb aquesta adhesió, Mollet formarà part d’una iniciativa on participen milers de ciutats de fins a 200 països d’arreu del món. 

L’objectiu d’aquest acte simbòlic adreçat a la lluita contra el canvi climàtic és conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar mesures per reduir les emissions contaminants, així com estalviar energia i reduir la contaminació lumínica. 

Mollet se sumarà a aquesta campanya apagant els llums d'alguns edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat - el campanar de l’Església, la font modernista de Prat de la Riba, la rotonda del Calderí i la rotonda de la Vinyota-.

L'apagada tindrà lloc aquest dissabte, 26 de març, de 20.30 h a 21.30 h.

Segons l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “aquesta adhesió és una mostra més del compromís de Mollet amb la preservació del medi ambient i la lluita contra la crisi climàtica, un compromís ferm i amb actuacions concretes, com les que fa anys que apliquem, i les que hem posat en marxa i posarem després de decretar a la nostra ciutat l’emergència climàtica”. 

Per la seva banda, el regidor de Justícia Ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto, ha defensat aquesta iniciativa “com un gest per posar de manifest les serioses amenaces que estan provocant la crisi climàtica i la pèrdua de diversitat. Aquest any, a més, l’hora de planeta coincideix amb la imminent celebració de la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre diversitat ecològica on caldrà donar un pas més per decidir sobre un nou pla d’acció global per la propera dècada”.   

L’Hora del Planeta és un esdeveniment mundial impulsat per l’organització  World Wide Fund for Nature (WWF) i el primer cop que es va organitzar va ser a Sidney l’any 2007.

Edicions locals