La MITMO arriba a la 15a edició

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet oferirà 24 espectacles i més de 60 representacions del 8 al 10 d'abril

Societat

La MITMO arriba a la 15a edició
La MITMO arriba a la 15a edició

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i la companyia molletana Galiot Teatre van presentar aquest dimarts a la tarda al Centre Cultural La Marineta la 15a edició d’un dels grans esdeveniments culturals del país, la Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO). La Mostra recupera el format de sempre, després de dos anys d’afectacions per la Covid-19, i compta amb 24 espectacles i més de 60 representacions que ompliran de titelles la ciutat els dies 8, 9 i 10 d’abril.

La Mostra oferirà 24 espectacles i més de 60 representacions de titelles de guant, marionetes de fil, ombres xineses... i aniran a càrrec de 17 companyies de la República Txeca, Argentina, Anglaterra, Catalunya, País Basc, País Valencià i Saragossa. Les representacions es portaran a terme en carrers, places i al parc de les Pruneres, i també en espais tancats com el Mercat Vell, el Centre Cultural La Marineta i la Sala  Fiveller.
 
Un dels moments més esperats és l’espectacle itinerant del diumenge al migdia al parc de les Pruneres. Hi intervindran la companyia Actua Produccions, de Vallgorguina, amb El petit Lilo, i la companyia Opakar, de Barcelona, amb Los Extintos.
 
D’altra banda, els dies 7, 8, 9 i 10 el Museu Abelló farà unes jornades de portes obertes durant les quals s’ha organitzat un taller familiar de titelles prenent com a model els titelles de la col·lecció.

Instal·lacions interactives

En els 15 anys de recorregut, la Mostra s’ha fet gran, ha adquirit prestigi internacional i s’ha especialitzat en les instal·lacions interactives creades per Galiot Teatre, o els nens i nenes i les seves famílies poden posar-se a la pell dels titellaires.

La companyia molletana ha creat quatre instal·lacions interactives que es poden veure juntes només un cop a l’any, durant la MITMO. Són Cal Titella -un parc infantil dedicat als titelles-, Carpa Món Titella -una exposició per fer la volta al planeta a través dels titelles de diferents cultures i procedències-, Munta Titella -un petit taller amb peces i cargols reciclats per muntar titelles articulats- i Giravoltes Titelles -un carrusel antic que, en comptes de cavalls, porta teatrets d’autòmats-.

El director de la MITMO, Jordi Monserdà explicava durant la presentació com va començar a gestar-se aquest projecte que enguany celebra 15 anys de representacions: "Va començar un dia de festa major d'estiu, em vaig trobar l'alcalde i li vaig dir que Mollet es mereixia un festival i perquè no fer-ne un al poble", deia Monserdà tot recordant que la primera MITMO es va celebrar amb un petit cap de setmanes de titelles a dins el mercat. Una mostra que ha anat creixent, fins a convertir-se en un "referent", destacava també Monserdà.  

Les Galetes de la MITMO

Una de les novetats d’aquest any és que aquestes galetes estan elaborades exclusivament pels nois i noies del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc. Es tracta d’un projecte d’integració i inserció laboral per a persones amb discapacitat.

Els Mollets blaus són unes galetes en forma de peix que, durant els dies de la MITMO, es decoren amb el color blau del Mollet Mullat, simulant la mascota de la Mostra. L’altra novetat és que les galetes canvien de disseny, però es mantindrà el color blau.

Implicació dels comerços i la restauració

Una de les característiques de la MITMO és la voluntat que tota la ciutat s’impliqui en la Mostra. Així va néixer el Circuit dels Aparadors dels Titelles. Del 29 de març al 8 d’abril, 10 botigues del centre de Mollet llueixen als seus aparadors titelles dels personatges i escenes dels contes clàssics, fets per Galiot Teatre.

Les persones que facin tot el recorregut i emplenin el targetó amb un segell de cada comerç obtindran una xapa de la MITMO i entraran al sorteig d’un titella del Mollet Mullat.

A més, durant el cap de setmana de la Mostra, 8 restaurants del municipi oferiran el Menú dels Titelles amb un preu assequible i l’obsequi d’una xapa del Mollet Mullat xef amb cada menú infantil.

En la presentació, la regidora de Cultura i de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, s’ha mostrat satisfeta pel “retorn de la MITMO, un dels grans esdeveniments culturals que se celebren a la Mollet i arreu del territori, amb la implicació imprescindible dels comerços de la ciutat”.

Per la seva banda, la Coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, ha destacat que “la MITMO està feta a Mollet i per Mollet, i que és un projecte de ciutat donat que hi participa el comerç, els restauradors, el Museu Abelló o el Centre Ocupacional del Bosc”.

Programació i venda d’entrades

Es pot consultar tota la informació de la MITMO al web municipal www.molletvalles.cat i en el proper número del butlletí municipal 4 cantons es publicarà la programació sencera.
 
A partir de l’1 d’abril es començaran a vendre les entrades. Els tiquets es poden adquirir en línia a través de molletvalles.koobin.com. També presencialment al Centre Cultural La Marineta i al Punt d’informació de la MITMO, a la plaça Prat de la Riba.
 

Edicions locals