Propostes del Consell Municipal d'Infants per fomentar el reciclatge

Els 27 regidors i regidores van donar a conèixer diumenge en el Ple dels Infants les seves recomanacions

Societat

Els 27 regidors i regidores del quinzè Consell Municipal dels Infants de Molle
Els 27 regidors i regidores del quinzè Consell Municipal dels Infants de Molle | Aj. Mollet

Els 27 regidors i regidores del quinzè Consell Municipal dels Infants de Mollet (CIM) van donar a conèixer, diumenge en el Ple dels Infants, les seves propostes per potenciar el reciclatge.

Després de debatre entre totes les escoles més de 80 iniciatives, el CIM va proposar al Ple, crear un racó del reciclatge, així com fer diferents tallers i activitats sobre la gestió de les deixalles, a les escoles o centres cívics del municipi, adreçades a infants, joves, famílies o ciutadania en general, per tal d’educar i conscienciar més. També demanen sortides a espais verds de la ciutat, un cop al trimestre, amb l’objectiu de recollir residus i netejar els entorns naturals locals.

Un altre dels suggeriments és revisar on estan ubicades les papereres del municipi, per garantir l’accessibilitat de tots els ciutadans; continuar reforçant la mobilitat sostenible com per exemple l’ús de bicicletes, patinets elèctrics i transport públic i fer la festa del reciclatge, en què totes les escoles poguessin participar activament amb tallers i activitats.

El regidor d’Educació, Raúl Broto, va donar la benvinguda als joves regidors i regidores i els ha recordat que “el CIM és un projecte que apropa la democràcia a l’alumnat així com els permet conèixer més a prop tant Mollet com l’Ajuntament”.

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, per la seva part, va agrair a l’alumnat “el vostre compromís i la vostra implicació. Mirarem de portar les vostres propostes a terme per tenir una ciutat més neta i més endreçada”.

Un òrgan creat l'any 2005

Al CIM d’enguany hi han participat els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila.  En total, uns 620 infants han debatut les propostes que els seus representants han donat a conèixer aquest diumenge al Ple.
 
A marge de l’encàrrec concret d’enguany, els 27 regidors i regidores han destacat durant el Ple l’existència d’una iniciativa com el CIM, ja que, segons han argumentat, els dona l’oportunitat de participar en el dia a dia de la seva ciutat i que les seves opinions i punts de vista siguin escoltats, aprendre com és un ajuntament, com funciona i què vol dir tenir un càrrec polític amb la responsabilitat i el compromís que implica o saber com funciona un procés electoral.

El CIM es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat. 

Edicions locals