Incrementa en un 40% l'ús dels punts de recàrrega municipal de vehicles elèctrics

L'Ajuntament es planteja implantar i gestionar noves estacions de càrrega a la ciutat

Societat

| Aj. Mollet

Mollet compta amb dos punts de recàrrega municipal gratuïta al centre del municipi, a l’avinguda Burgos i a l’avinguda Jaume I. L’ús de l’estació de l’Avinguda Burgos ha crescut en un 40% durant el 2021 passant de 406 recàrregues el 2020 a 1075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat dels 79 al 179 durant el mateix període. 

L’estació de l’Avinguda Jaume I ha augmentat en un 470% durant el 2021 passant de 322 recàrregues el 2020 a 1.514 l’any passat. No obstant això, cal tenir en compte que en aquest cas, les dades de 2020 són parcials, ja que punt va entrar en funcionament a mitjans d’any.

L’Ajuntament assumeix el cost de l’energia subministrada i el manteniment dels punts amb l’objectiu de potenciar l’ús del vehicle elèctric i no contaminant. Es tracta d’Estacions de Recàrrega Semiràpida (EdRsR), amb una potència total de 22 kW cada una. En el cas del punt de l’Av. Burgos, permet carregar un turisme o motocicleta, i en el cas de l’Av. Jaume I, dos turismes o motocicletes simultàniament. Les estacions subministren energia 100% renovable als vehicles elèctrics.

El regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que “estem estudiant el model per implantar i gestionar nous punts per part l'Ajuntament per incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i potenciar aquest tipus de mobilitat”.

 Broto ha afegit que “això se suma a altres mesures preses per a reduir la contaminació a la ciutat, com la progressiva electrificació dels cotxes municipals o la declaració de Mollet, Ciutat 30”.

Edicions locals