Els llibres de quilòmetre zero per a aquest Sant Jordi

Sis recomanacions literàries molletanes a tenir en compte

Cultura

Els llibres de quilòmetre zero per a aquest Sant Jordi
Els llibres de quilòmetre zero per a aquest Sant Jordi

Com és habitual, els llibres seran els clars protagonistes del 23 d'abril –protagonisme compartit amb les roses–. A continuació, sis recomanacions ben diverses de novel·les, poemaris i assaigs d'autors molletans.

El melic del buda, de Josep Masats
Un nou llibre de haikus de Masats, que presentarà el 20 d'abril al Casal Cultural, i en el qual tracta temes ben diversos en aquest estil de poesia breu. 'El melic del buda', nom del llibre i del primer haiku, és descrit per l'autor com un dietari.

El juego de la vida, d'Adriana Hernández
Aquest llibre de no-ficció –el primer que publica l'autora, veïna de Gallecs– vincula els escacs amb la psicologia, amb històries d'escaquistes de tots nivells i llocs del món, i incorpora estratègies per a l'èxit basades en la intel·ligència.

Una caja con candado, de Josep Serra
Serra ha novel·lat una història real a partir de la qual hi sorgeixen reflexions sobre les migracions a Catalunya a la segona meitat del segle XX. "Per què hi hem vingut?", li qüestionarà el protagonista, adolescent, a la mare.

Dels poemes en trauràs les dates, d'Oriol Fort
L'exregidor es despulla públicament amb la seva opera prima literària, formada per frasemes, frases amb vocació de poema que recullen pensaments i sensacions escrites en papers d'aquí i d'allà durant els darrers deu anys.

Banys de bosc, de Josep Gordi
El naturalista i amant dels boscos i dels arbres, descobreix una vintena de boscos singulars de Catalunya per passejar-hi de manera relaxada. En cada proposta inclou referències literàries i textos de divulgació científica.

Como hojas de otoño, de José Martínez
Vida, camp, poble i gent protagonitzen aquest poemari que garanteix ser tan irònic com dur, com ho és la vida. Martínez l'encara com si es tractés d'una conversa amb si mateix, que convida a ser escoltada per la resta.

Edicions locals