Les escoles bressol municipals inicien el pròxim 9 de maig el període de preinscripció

Els centres han organitzat jornades telemàtiques de portes obertes i les sol·licituds es poden presentar fins al 20 de maig

Societat

El pròxim dilluns 9 de maig s’obre el període de preinscripció i matriculació de les tres escoles bressol municipals: La Xarranca, La Filadora i Els Pinetons. Amb l’objectiu d’oferir a les famílies informació sobre els tres centres s’organitzen les jornades de portes obertes que es faran de forma telemàtica, amb la possibilitat també de fer visites presencials amb cita prèvia a aquelles famílies que ho requereixin.

 

Les famílies podran fer les seves sol·licituds fins al pròxim 20 de maig. Així, s’ha habilitat un espai al web municipal www.molletvalles.cat  on s’oferirà informació i imatges per poder conèixer el projecte, l’equipament i les propostes de les tres escoles. 

Pel que fa a les visites presencials, es concertaran amb cita prèvia i en condicions de seguretat sanitàries del 2 al 4 de maig de 17.30 h a 19 h. Per concertar la cita, caldrà trucar del 25 al 29 d’abril de 10 h a 12 h al telèfon de cada escola que es vulgui visitar.

Tarifació social i gratuïtat al nivell P2

Per altra banda, amb l’objectiu de seguir promovent una educació pública, inclusiva, universal i de qualitat, un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, aplicarà la tarifació social a les escoles bressol.

Així, la tarifació social permetrà pagar la quota d’escolaritat en funció dels ingressos econòmics de cada família. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica durant el mateix període de preinscripció, és a dir, del 9 al 20 de maig a través del mateix enllaç  https://ja.cat/escolesbressolmollet on també hi haurà un simulador per comprovar si es compleixen els requisits per rebre aquest ajut.

La novetat per al curs vinent és que la Generalitat de Catalunya va anunciar l’1 d’abril la gratuïtat pel nivell P2 a les Escoles Bressol Municipals. Des de l’Ajuntament s’està treballant per modificar l’ordenança municipal que regula aquests preus públics.

Per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “el compromís d’aquest Ajuntament per l’educació dels nostres infants de 0 a 3 anys és clar i decidit i defensem l’educació pública i de qualitat, com posa de manifest l’existència de tres escoles bressol totalment públiques i els ajuts que oferim a aquelles famílies que ho necessitin”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Raúl Broto, ha recordat que les escoles bressol “tot i no ser un servei obligatori, l’Ajuntament de Mollet té clar que han esdevingut una necessitat social per als nostres infants de començar a relacionar-se amb altres infants i amb el seu entorn”.

 

Edicions locals