Mollet inaugura un monument en record a Neus Català

S'ha col·locat a la plaça d’Amical Mauthausen

Política

Mollet inaugura un monument en record a Neus Català
Mollet inaugura un monument en record a Neus Català | Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet i l’Associació Amical Mauthausen van commemorar amb un acte, el passat 5 de maig, l’aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazi.

L’ofrena floral a la plaça d’Amical Mauthausen és un acte que recorda i homenatja a totes les víctimes dels camps de concentració i en especial els molletans que hi van ser assassinats: Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins i Joan Tura, a Mauthausen i Antoni López, al camp de Gusen.

Enguany, l’acte també va comptar amb un homenatge a Neus Català i a totes les dones víctimes del nazisme i el feixisme amb la inauguració d’un monument a la mateixa plaça. La proposta de l'homenatge a l'única supervivent catalana dels camps de concentració de Ravensbrück va ser per iniciativa popular i es va aprovar per unanimitat al ple de Mollet.

Un monument fruit del consens amb l’Associació d’Amical Mauthausen tant en el lloc on s’ha col·locat, en la forma i la inscripció que es pot llegir: “En record a Neus Català, supervivent del camp de concentració de Ravensbrück. En memòria de totes aquelles dones que van ser símbol de força i valentia i que el feixisme i el nazisme va intentar silenciar”

Edicions locals